Tuesday, April 19, 2011

our diet plates


hari tu hubs told me, abg rasa nak diet la. abg taknak makan nasi seminggu. eh eh, amboii seminggu taknak makan nasi ko. sehari pun nak pengsan ni seminggu. poyo je laki i ni. then i cakap, takpe, i ada cara lebih baik untuk kurus. kita kawal makan. i akan tentukan menu kita tiap hari kat rumah. yeay, i suke tau hubs nak follow i. hehe. boleh la kurus agaknye pasni. 

#the rule= must finish everything in your plate. ;) ini i punye rule la. hehe.


our first diet plate. diet ke mcm ni? yela, ayam tu i goreng then i buang minyak dengan tisu khas tu. nasi of course i akan serve jugak selang seli. healthy kot sebab ada fruits. i suke okkk. hubs pun suke masa i hidang kat die. tapi before tido hubs mcm lapar sikit, then i buatkan die susu and bagi sebiji epal kecil. so tak lapar dan boleh tido lena.mengikut perkiraan calorie semua ni half dari ape yg usually kami makan malam2. wow!

diet hanya di rumah, if makan outside, makan jela ape2 pun, just reduce the portion kot. gud luck to us. hehehe.

5 comments:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

nard.z said...

nard diet jgk. hehe. mkn nasi sehari sekali je. time ptg after blk dr office. then mlm if lapar sgt,nard buat fruit salad. then exercise jgn lupa. :)

fashah84 said...

chaiyok2 dear!!

[z@ck] said...

good luck!

Mohd Farid said...

Assalamualaikum,

Dapatkan segera buku Travelog: Debu-debu Kota 1000 Menara di: http://www.faridrashidi.com/2011/04/19/buku-pertama-tdk1000m-sudah-terbit/

Dan ada peraduan menarik menanti anda di sini:
http://www.faridrashidi.com/2011/04/21/peraduan-rebut-buku-percuma/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...