Tuesday, May 31, 2011

Movie review: karak


haritu tengok citer karak kat wayang, skrg ni sbb kat mana2 banyak couple seat so usually amik couple seat je, selesa sikit nak duduk. 
 

citer ni genre seram. hantu die mmg seram melampau, tak mcam hantu melayu lain. kalau korang da tengok, part paling seram part mule2 kat toilet tu kot kan?org belakang i siap jerit2, perempuan la katakan. i mmg tak jerit la, tak kuasa. hehe. hantu2 lain dalam filem ni mmg seram dan real. esp hantu nenek tu, maik ai menakutkan sungguh.

jalan cerita mungkin boleh dibaiki, mcm ada je yg kurang bagi i. macam terlalu banyak yg nak diberi dalam satu-satu masa. tapi i suke ending nye, ending mcm tu buat kita terfikir 'oh, no wonder la tadi...' 'oh, patutlah tadi pakcik tu... bla bla bla'  sampai dalam kete, i dgn hubs masih berfikir keseluruhan jalan cerita.
 
pelakon tu semuanya baru so semua nya masih belum mantap berlakon. apa yg i tak suke, kila fairy adalah sgt seksi dlm cerita part mandi tu. sumpah i terganggu. sebab die tu muslim, i tak kisah kalau non muslim. kenapa tergamak berkemban sampai mcm tu. ish ish.

secara overall, citer ni tak rugi tengok. i rated 5.5/10. banyak lagi bole di improve dari segi penceritaan kot. sbb mula-mula dah best, tapi lama-lama mcm boring sikit. amboi, kemain komen mcm pengkritik filem. 

so, selamat berseram seraman.


9 comments:

Cik Wanie Ghani said...

teringin nak pi tgk,
tapi diorg ckp,
crita nie ada terkejut2,
nanti kalau i pi tgk,
kang pengsan plak....

Syuk Ry said...

mmg best lah citer ni..
film review : KungFu Panda 2

intan izani said...

wanie,
insyaallah tak sampai pengsan kot. ;p

intan izani said...

syuk ry,
ada yg kata best, malah ada yg menyampah. so ikut org kan. ;p

yott said...

sy pun rasa sama gak..
apesal citer hantu kena ada scene2 yg "seksa" cam tu eh..

Luvlybabyboutique said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Hafizd said...

thanks for review..dh 2 minggu kt laut..tgh dok buat list out movie2 yg nk di'catch -up' nih... hihi

intan izani said...

yott,
tu lah pasal, gatal sgt ke pengarah nye tu..

intan izani said...

hafizd,
layan citer omputih je, byk yg best skrg ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...