Thursday, May 5, 2011

@petrosains, klcc


we went there last sunday. mule-mule plan nak pegi pusat sains negara, but i buat sedikit research based pada their websites and review org, i thought petrosains will bring more fun. so there we go. 

 kami sampai around 1pm plus mcm tu, then beli tiket at first die cakap just ada utk 4pm. lama tu nak tunggu tapi still nak masuk so beli, and finally die kata ada yg pukul 2pm. yay! tak perlu tunggu lama sgt. 

 since helicopter ride dah takde utk tiket waktu kami tu, so dpt 10% off, so utk adult dari rm12 jd rm10.80 shj. berpatutan kan?

 the next einstein? in my dream.


 OMG. I look so fat. *cry*

 kalau u all sampai sini, jgn lupe hayati lagu kat sini eh mcm kakak i yg siap hafal intro nye. 'hai kawan-kawan, selamat dtg....' seram ok. konon-konon dino tu yg nyanyi.


 gunung berapi. nice one.

 the parents. ;)


 sit on this chair, and feel the earthquake. anak buah i suke sgt rasa gegar-gegar. ada lagi satu, peti yg mana bile u masuk rasa mcm hurricane, syiok giler kot. hehe


bagi i berbaloi la, tak sempat nak explore semua sbb biaselah jalan dgn parents, kene fhm la sikit, diorg cepat boring..hehe. tapi best, kalau ada budak-budak sekolah lagi best explore kot. ada mcm2 kite leh try kat sini.  ada mind ball yg mana dua org lawan masukkan bola dlm goal dgn minda shj, hebat wooo, hubs menang 3 kali lawan ngan adik i...haha... ada racing car, mcm2 lagi... so boleh la pergi ramai-ramai. ;)

8 comments:

Cik Wanie Ghani said...

wanie pun x sampai lagi kat sini tau,
hihihihi...

kalau ada anak2 mesti best kan,
bawak diorg pi tempat2 mcm nie...

hihihih

~~Ticer Wann~~ said...

lama dah tak g sana... dulu time belajar rajin jugak masuk situ.. :)) best

Anonymous said...

budak-budak suka masuk sini sbb boleh main mcm2 kan

ayong said...

da best part was when we were in da dino's world...the sounds effect really works....blends well wit da environment......da song still lingering in my ears.....hahhaha... i shud have recorded the song in my fon..OMG!!!!!

intan izani said...

cikwanie,
tulah, kalau budak sekolah best
kalau budak kecik tak faham sgt, so agak susah nak control

intan izani said...

ticer wann,
rajin masuk? kite first time ;p

intan izani said...

anon,
haah, mcm2 ada kan

intan izani said...

ayong,
haha... haah menjadi lagu tu dgn dino yg ngeri tu.. lenkali ko g, ko record tau..rugi... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...