Monday, July 11, 2011

kolam air panas hulu tamu


@batang kali, selangor.

mule-mule plan hujung mnggu lepas nak tgk wayang, tapi since isu #bersih tu kan, so better keluar sekitar rumah jela. so hubs ajak try tengok kolam air panas ni. 

actually dah lama dah nampak signboard kat traffic light tu, tulis kolam air panas hulu tamu, tapi tak berkesempatan nak pergi. selalu teragak2 nak pegi. 

 jam 3.30. time ni agak lengang. hanya ada satu family sedang makan-makan kat bangsal.

 ada sorang perempuan disebalik tembok ini. 

 inilah perempuan itu, heheh. i sorang je time ni, tak lama tu dtg cina 3 org, join i. and kemudian ramai dtg, seb baik i awal.



 hubs tak tahan panas, i rilek je buat 20min tak keluar2, cume yg tak tahan panas mentari kat kepala ni ha. next time, hubs kata bawak payung. over tak? tapi hanya i sorang rendam lama, cina depan i tu pun tak rendam, just celup naik celup naik sbb panas sgt.

persekitaran agak bersih, kemas dan selesa. hubs ajak dtg sini every weekend because i punye kulit sensitif, selalu gatal2, so dtg sini mmg elok utk kulit, sepanjang pengetahuan i la, air panas semulajadi ni mmg elok sgt utk sakit kulit. tempat ni pun tak jauh dari rumah i, so mmg takde hal nak dtg sini.

before balik sempat berbual dgn sorang lelaki tua kat situ, die cakap kalau tgh malam makin ramai org. malam2 tak panas matahari kan, katanya kalau pukul 9-12 penuh kolam tu. wow, tak sangke pulak kan. i mmg tak berani la malam2 lepak situ. mnurut die lagi, ramai org dtg situ dari merata2 tempat dan negeri. pahang, kl etc.

fyi, tempat ni adalah FREE masuk dan bebas dari pencemaran alam sebab dikelilingi tumbuhan hijau dan rimba. kalau nak tahu katne, boleh roger2 i. ;)

9 comments:

Muhammad Burn said...

Sy tak thn dgn air panas ni. huhu... x boleh lebih dr pinggang.

SYANI said...

penah pergi sekali je sini. Masa tu punya la ramai umat... takleh nak rendam kaki pun.

wachak said...

Dulu ada gak 2 kali pergi dkat ulu langat ( dusun tua ) free juga cuma letak berapa yg ikhlas dlm tabung yg disediakan. Dkat ctu tempat mandi / berendam lelaki pompuan di asingkan. Kalau yg x tahan panas boleh tadah air dlm baldi biarkan sejuk ckit dan mandi dlm bilik mandi yg telah disediakan.

Fitrihadi said...

kalau gi waktu malam best ar.. siang2 azab gak nak mandi air panas hehehe

intan izani said...

burn,
yup, mmg panas sgt, sy pun tak tahan kalau mandi. celup kaki boleh la.

intan izani said...

syani,
iye? weird pulak, sbb masa sy pergi tu lengang semacam.

intan izani said...

wachak,
sini ada dua kolam, tapi tak tulis pulak laki ke pempuan, sbb kolam lagi satu tu cetek sikit. so sbb tu die takleh nak separate kot.

intan izani said...

fitri,
haah, berpeluh sakan la kalau buat siang.

en_me said...

baru ituari limpas batang kali nak ke masjid darul quran kat kuala kubu bharu tewww.. uhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...