Saturday, July 23, 2011

makan durian puas-puas


tajuk nak hyperbola je kan. eheh. tapi mmg puas. last week beli selonggok durian rm20. ada 7 biji saiz sederhana.  i rasa berbaloi. semua buah elok dan molek dan super sedap. yum. nak beli durian udang merah ke musang king ke, tak mampu. kalau dah sebiji rm40, ko mampu? mmg tak lah.. sayang duit kan... tapi one day nanti nak jugak merasa... sedap sgt kot... 





buat serawa durian adalah wajib, heaven oh... semua ni makan berdua dgn hubs.. so, skrg dah tak kempunan.. hubs cakap tgk durian tepi jalan dah nak muntah dah.. sebab terlebih dose durian .. lol ;p

menurut pakcik yg kami beli tu, bulan puasa nanti durian byk lagi, tapi mesti harga jatuh sebab takde sape nak beli, dah kata puasa kan... berpeluh la ko siang hari kalau makan pas terawih... demam silap2...

9 comments:

saleha said...

hahaha..durian o0o0 durian...kami x insaf lg...wlpun pernah 1 mlm kitorg pekena 6 bj durian sekaligus, lps mkn smpai nk pengsan...tp ttp g cari durian lg....hoho..mmg hantu durian tulla...

wachak said...

semalam makan tiga empat ulas jer pun, hari ni suara dah hilang. ada tanda2 nk demam ni ... he33

zmah said...

Akak suka sangat buah durian...

intan izani said...

saleha,
hehe, kite skrg ok lagi, tgk durian takdelah nak beli, tapi kalau org sua, tetap ngap. hehe

intan izani said...

wachak,
bukan true durian fan ni... hehe

intan izani said...

zmah,
same here!! ;p

liennasts said...

wah wah wah.. sedapnya makan durian. saya org segamat pun baru merasa seulas durian..

Pocket said...

oi oi!!
banyak tu!!
pocket pun bebaru ni bli durian ngan banyaknya..
makan tak abis, serawa la jadinya.
first time gak belajar buat serawa..
menjadi! menjadi!

bulan puasa nanti lagi banyak?
pergh!! bulan puasa ni pocket akan simpan 100 khas utk durian!! yeaa!!

Cik Wanie Ghani said...

nasib baik wnaie dah mkn dah durian kat Penang ari tue,
kalau tidak,
maunya kempunan,
hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...