Sunday, July 17, 2011

movie review: harry potter 7 part 2 (the final)



tak perlu nak ulas panjang kot, rasenye semua peminat harry potter yg dah tgk, mesti puas hati. a perfect ending!! magical2 dlm movie last ni mmg tak perlu dipertikai kot, superb giler la. jln cerita pun best. i suke byk part, and i happy in this final part, ron & hermione mencintai satu sama lain.. i rasa sweet sgt. haha. and semua best la. wpun ada part sedih, tapi overall, mmg perfecto to me. and the way voldemort mati pun i rasa mcm cool giler.

satu je tak best, budak2 kecik kat belakang i. kejap2 tanya kat ayah die, ayah,kenapa hidung die mcm tu? ayah, kenapa die sakit jantung? (voldemort), ayah, kenapa diorg mati?, ayah kenapa die jahat?, ayah, itu ular jahat ke? bla bla bla... dari start sampai habis! angin betul i. 

cina sebelah i dah nak marah2 kejap toleh. bukan salah budak tu, salah parents die tak reti nak control anak. hello... kalau ko rasa anak ko tu tak boleh berhenti bcakap dlm wayang, boleh tak at least ko yg berhenti? so anak ko tu stop la nanti. buat mcm rumah sendiri pulak eh. bckp kalau bisik tu takpe gak. spoil mood i je. serius mmg geram. kejap2 die gerak kanan kiri langgar kepala i. sabar jela... tak pun, ko tggu dvd keluar, tgk ngan anak ko kat rumah, boleh? tak pun ko bawak je anak ko tgk kartun, baru die ternganga, ni bawak harry potter, org tua pun kdg2 tak fhm, inikan budak kecik!.. tu yg anak ko kejap2 tanya, bile nak abis ni ayah? kepala irfan panas la.. ha, kan aku da tahu nama anak ko.. eh, marah nampak..hahaha

jadi kepada parents sekalian, sila la prihatin. kami bayar tiket wayang utk tgk wayang. walaupun anak ko cute, tetap tak cute kalau bercakap dlm wayang. eh, kalau sy jadi ibu satu hari nanti, sy pun akan control anak saya supaya behave dlm wayang ;)

5 comments:

~sHy~ said...

nasib baik budak kan.kalau dah besar memang bagi makan penampo je..hahaha

~sHy~ said...

nasib baik budak kan.kalau dah besar memang bagi makan penampo je..hahaha

intan izani said...

shy,
haah, ikut hati nak suh diorg keluar je semalam. hehe.

Anonymous said...

kalau saya sound je direct. mmg tak patut bising dlm wyg.

iMBobo said...

klau saya pun hangen..tu kira ok lagi, ade tu siap sepak2 kt blakang kite..fuhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...