Saturday, August 6, 2011

berbuka puasa @ Lucky Hill Steamboat & Barbecue


this was last thursday, sebelum i dgn hubs balik jb. one of hubs punye member which currently dihantar ke jepun for 2 years, balik malaysia sekejap so die ajak hubs and few friends buka sama-sama. so dimana ada hubs, disitu ada bini die. ewah. semua org ofis tahu bahawasanya hubs takkan buka puasa luar tanpa bini. ewah sekali lagi. ok tak la mcm tu sekali, of course la diorg pun invite i sekali. ;)

so, we had steamboat that day at Lucky Hill, Arif Yoges nama the owner, india muslim. this restaurant dekat area bukit bukit beruntung. mmg takde choice steamboat lain kalau tak silap i, melainkan beli kat bazar ramadhan dan makan kat umah.;)

 rm15 per head. tak byk choices sgt, so amik jela this. boleh makan dgn nasi panas yg disediakan. actually adalah benda-benda lain mcm sayur, cendawan, mi and whatnot.. tp i tak reti nak mkn. ;)

 first cooking session.

the soup taste bad for me, i rasa hanyir, so i just makan yg di barbecue which i think ayam and daging die rasa best sgt. owner, please improvise the soup.


 the others at our table

 yours truly

encik suami

 mari buat scrambled eggs with sausage ;)

 mi ni hanyalah aksi saja, i tak makan pun. ;)

 two japanese friends

pics ini dari fb arif yoges, the owner

yg buat thumb up itulah yg belanja, tq bro azam.

hari ni hari ke 6 berpuasa 2011. another 24 days. ;)

2 comments:

kakchik@ella said...

best la berbuka ramai2 camni. Intan, KC ada menjual koleksi baju raya hanis zalikha. meh le tengok ..

sarah mohamad said...

wahhh .. survey2 tempat steambot ni jumpa blog akak. sebab plan kami pun nak g sini hehehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...