Wednesday, August 3, 2011

iklan ramadhan 8tv yang ditarik balik


dari twitter. sila follow saya ye... ;)

when ahmad izham omar ni wrote dekat twitter yg iklan tudah ditarik balik, i was like, eh iklan ape ni? ape yg i tak tahu ni. then, i search everywhere and found out rupenye iklan ni,. i dah tgk banyak kali kat 8tv. honestly, i rasa agak pelik masa first i tgk, mcm weird sikit, but then, i rasa , mmg itu yg cube disampaikan.

bangsa lain patut respect org islam especially masa ramadhan ni. but they just misinterpret the ads. so 8tv had pulled out the ads. wayyyy too sensitive, malaysians... tapi kita berhak bersuara, mungkin some of them rasa mcm its kind of insulting kot. and i understood that. or maybe there's better way to convey the message kan?

so, what do u think, peeps?

update: i dah letak vid dr link lain. hopefully tak di remove this one.

7 comments:

Cik Wanie Ghani said...

kalau tanya wanie,
jujur wanie katakan yg iklan nie ok saja,
x der cacat celanya....
tapi kenapa ditarik balik uer?
hurm....

iMBobo said...

bg sya ok je iklan ni..ye mungkin salah interpretion..tp nak buat mcm mana kn kalau rakyat msia tak suka..kena akur je :)

intan izani said...

wanie,
cos too many people complaint.

intan izani said...

imbobo,
yup, malaysians sometimes boring lots. ;)

irahehe said...

alaaa..dah tak boleh tengok dah..

intan izani said...

ira,
haah, nnti akak try tgk iklan tu kat lain.

iza said...

Assalam..
Sejak balik kg seminggu yg lalu, belum tengok tv lagi...langsung tak tau apa2 berita, anak dah pajak tv utk kartun/DVD kartun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...