Thursday, August 11, 2011

lepak mamak makan roti puri


last weekend masa balik jb, ayah ajak pegi minum-minum dkt mamak after terawih. so, ke mamak la kami. parents i ajak merasa makan roti puri yang ibu i asyik cakap sedap kemain lagi, hehe. sedap macam kulit karipap tu, tapi lembut lah. itulah yg ibu i asyik ulang-ulang kat telinga i ni. hehe.

 the parents

 ayah i kalau bercerita, kemain lagi, siap tgn-tgn.. ;)



 my mom suke sgt order teh panas instead of teh tarik, just like my mil juge. ;)

 ini lah roti puri itu. sedap gile wey. i mean sedaplah kalau dibandignkan dgn roti canai yg dah biasa makan itu. different experience la masa mkn ni. tak berlemak mcm roti canai, lembut pulak tu. cicah dgn kentang hancur tu dgn kuah dal. yummeh!

tak semua mamak ada serve ni. i rasa mamak sekitar umah i ni pun takde kot, sebab tak pernah tgk pun org makan. ibu i pun baru discover benda ni. tu yg terlebih teruja kami.

 boleh la cuba kalau ada jual kat mamak tempat u all. tp tak tau la kot tempat u all tu tak sedap pulak kan. kuah kentang tu pun mesti nak sedap kan.


harap gambar ni tak mengganggu perut kalian di bulan ramadhan ni. selamat berpuasa hari ke 11!

4 comments:

.:AiN iKeUchi:. said...

sedpnya..yum3//hihi

intan izani said...

ain,
mmg sedap... yum yum

Anonymous said...

salam.. boleh bagitahu tak di mana restoran tempat anda makan roti puri ni? di jb kan..kat mana ye? sebab terlalu teringin nak makan roti puri.

intan izani said...

yg ini dekat mamak di ulu tiram. kedai mamak ni agak besar, nama tak silap rose something. dkt dgn sebuah pasaraya econsave ke apa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...