Monday, August 29, 2011

makan colek


i baru tahu kat kelantan ada tradisi makan colek di bulan puasa. colek ni mcm benda-benda yang dicicah like popiah, jemput2, perut, even buah. tapi ianya hanya dijual di bulan puasa di certain kedai makan, so i kagum disitu. macam pelik pulak, bulan puasa, semua org cari colek di kelate. mungkin samalah dgn fenomena bubur lambuk di tempat lain, hanya di bulan Ramadhan. 

so, last two days, after shopping kasut raya kat kb mall, hubs belanja sefamily makan colek. 

 kesayangan saya dunia akhirat


 muka penat baru balik dari KB mall

 teh ais yg sedap weii

 colek malas + popiah

 org lain makan colek, i sibuk order mee goreng..muahaha, share dgn hubs

 colek perut

akhir sekali, sempena hari terakhir ramadhan tahun ni, i nak ucapkan selamat hari raya , maaf zahir dan batin kepada semua yg sudi membaca blog ini, especially sahabat handai dan saudara mara. semoga bertemu lagi kita dengan ramadhan tahun depan. ;)

YEAH YEAH ESOK RAYA!!!

3 comments:

wachak said...

assalam intan

selamat menyambut eidulfitri. mohon maaf jika ada salah dan silap.

Billa.Bel said...

jolo doh. klate jah gitu. hee :D

Fitrihadi said...

Colek tu apa?? Sos dia ke nama colek? Ke rojak? hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...