Tuesday, August 23, 2011

makan etok


korang pernah makan etok? kat kelantan, benda ni banyak. tapi tak pernah pulak hubs beli. semalam masa kat bazaar ramadhan, ada pulak org jual etok ni, mmg tak pernah kot tengok kat sini, first time. hubs pulak teringin nak beli. ewww. geli jugak i masa tgk hubs beli. sbb pelik kan nak makan mcm tu aje, mmg lah dah rebus, tp tetap tidak menggiurkan.

 sebungkus rm2. masa hubs beli dlm hati i, eh, biar betul abg ni?

tapi licin jugak hubs makan. tak tau la sedap ke tak. i tgk hubs makan mcm takde perasaan, main makan aje. hehe. i mmg kirim salam jela nak rasa. i tak makan benda berkerang ni mcm kerang, kepah dll. 


5 comments:

Pocket said...

etok sedap woo!!
tapi pocket tak pernah makan.
(Dah tu camana la ko gi wat komen kater sedap plak kan?)

tengok pengacara 8tv si baki tu dok wat coverage citer tentang pengusaha etok, tengok dia makan cam sodap jer :D

so main rebus jer ker?

intan izani said...

pocket,
baki tu makan ke org tu je makan? entahlah, i pun tak try, tak minat nak try. rebus dgn bahan-bahan mcm serai, halia etc la.. bagi tak hanyir.

saleha said...

wah...etok....sgtla sedap....tp xpernah jumpe d bumi kolumpo ni..kl jumpe kompem beli ah....

intan izani said...

saleha,
rupenye org kelate mmg suke kot. hehe

shahdiana said...

napa lain macam jek tu..nama pun etok!!!!yana menda2 cam berkulit keras tu memang tak makan...cam geli pun ada...hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...