Wednesday, August 3, 2011

menu buka puasa day 2


Hari ni adalah sgt panas dan terik, tekak kering dan sgt haus. ewah, nama pun puasa, byk pulak songeh kan. ni menu-menu buke semalam. mcm biase, lauk-pauk i masak. simple aje. janji kenyang. beserdahana dlm berbuka.

 daging goreng kunyit

 ikan sardin + kentang... yummeh. cili api taruk lebih okay... ;)

 ikan goreng 

 beli di bazar. murtabak pilihan hubs. i kureng minat. so just makan 1 piece. me dgn hubs ada citarasa berbeza dgn murtabak, kalau i ckp best, tentu hubs ckp tak best and vice versa. hehe.

mi rebus ni pun beli, share dgn hubs, itupun tak abis kerana tidak berapa best. tawar macam.

sahur pulak i buat nasi goreng. pagi-pagi dah ketung ketang menumbuk lesung kat dapur. malu gak kalau jiran dengar, tapi takpe, tentu diorg faham bulan puasa nak sahur kan. lainlah kalau tak bulan puasa, tentu diorg seram dgr kul 4.30 ada org menumbuk..haha. 
harini belum tahu menu ape. ingat nak beli aje. :)

4 comments:

shima said...

tawar tu tanda nya org yg msk tu pun puasa heheh..

sdp tu daging husben suka..aritu dh ulang kali msk.boring gak dh eegeg

Muhammad Burn said...

sederhana ke? ni kira meriah la jugak :)

intan izani said...

shima,
tulah, tapi nak jual kene la sedap kan.. tp nak wat cmne kan..

intan izani said...

burn,
eh? kalau buke ngan family ramai2 lagi dahsyat.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...