Thursday, August 4, 2011

menu buka puasa day 3


hari ni pagi-pagi lagi i dah tengok resepi nak masak. saje tengok resepi kue tiaw goreng kot ada yg lebih special cara nak buat. masa tgh cari tu, perut terus jadi lapar tgk gambar, pastu menyesal. tp skrg da okay dah.. hehe. pasni insaf nak cari resepi waktu pagi, lol!

semalam semua nye beli kecuali air dgn nasi.

 gulai daging. pilihan hubs, padahal sahur hari 1st da makan kari daging, jauh lebih best dari ini. ewah, puji sendiri masak. tapi yg ini gulai kawah, rasa mmg lain sikit. not bad. i cuit sikit je.

 sambal ayam, biaselah pilihan i. i mana reti lauk lain kalau tak sambal dgn masak kicap, hehe. eh reti, tapi kat kedai selalunye sambal  nmpk tempting.

 ini lauk semalamnye, masih banyak lebih, so i panaskan dlm microwave.

 nasi kerabu utk anak jati kelate sorang tu. i mkn nasi putih aje. 

 bubur sum-sum. makan after terawih. makan sejuk-sejuk mmg heaven, sedap tp gula merah over manis.

pelengkap puasa, air longan. mmg heaven. ;) ini sendiri bancuh la, tapi beli la longan tin kan.

tragedi masa sahur pulak, suddenly masa i nak jerang air, dapur gas i tak function sbb bateri abis. u tau dapur gas yang flat tu gune bateri? so i terpaksa buat everything dgn microwave tau. T_T jerang air, panaskan lauk. pastu kene peluk microwave laju-laju sebab byk berjasa, kalau tak sahur lauk sejuk dgn air sejuk la kami. syg microwave i!

btw, malam ini sy balik jb, wanna spend few days of ramadhan dgn my parents. yay!

4 comments:

Norasikin said...

Dapat dah idea apa nak masak hari ni

neverletmego said...

salam ..selamat bberpuasa..
miss u..:)

Cik Wanie Ghani said...

alahai,
sedapnya,
tambah ayaq longan kan,
lagilah membuka selera,
hihihihi

taliff said...

Sabar-sabar...tertengok gambar2 yang mengiurkan dikala pagi-pagi sudah..hahahaha...sabar-sabar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...