Friday, August 12, 2011

murtabak singapore


pernah kah kalian mencuba murtabak singapore? kenapa kita tak sebut singapura eh? kenapa kalau sebut singapore lebih best instead of sebut singapura, panjang sgt kot, atau tak sedap bunyinye. selingan. 

i suke murtabak yang kering-kering mcam murtabak singapore ini. kalau murtabak biasa kan lembap-lembap i kureng sikit. tapi murtabak ni mahal bebenau, satu rm5. T_T


ini adalah menu buka hari ke 10. hubs adalah peminat setia murtabak kalau time bulan puasa. i pun tak faham kenapa. musykil sgt. sampai naik muntah tengok murtabak hari-hari. tapi takdelah hari-hari, itu hiperbola je, tapi selalu la, i normally cuit aje secubit.
 lebih kurang macam murtabak kita jugak cume die penuh bawang dengan daging/ayam hancur. daging tu kering ala-ala serunding gitu. tapi bulat-bulat kecik la. cicah dgn kuah kari/dhal.

main meal hari ke 10 adalah nasi lemak home made, i buat. hubs cakap, selera abg makan nasi lemak. mekasih sayang. maafkan isterimu yang sejak akhir-akhir ini malas nak masak. eh...

selamat berbuka puasa. ;)

5 comments:

Pocket said...

pocket tak paham apa yg singapura nya, penah gak makan, tp mcm tak leh nak beza.. mungkin diri ni tak pandai lagi lah kot.

anyway, kat penang ni dok gila nak wat murtabak mahal tapi daging nyer sebesor jari kelinking budak gitu gitu.

mahal.. tapi penuh ngan isi :D
melihatkan nasi lemak kamu, pocket teringin nak buat nasik lemak juga :D

wachak said...

Dekat cni lagi mahal murtabak singapore tu. sekeping seploh hinggit ... pherghhh

intan izani said...

pocket,
rasanya rasa tak jauh beza dua dua murtabak ni, cuma spore ni slightly dry la kot.

intan izani said...

wachak,
mak ai sampai rm10. dah bole beli nasi dgn murtabak biasa dah tu..

Cik Wanie Ghani said...

i pernah mkn murtabak singapore kat singapore,
kat ZAm Zam,
tempat tue mmg pemes,
regenya x payah ckplah,
mmg mahal,
hihihihi

tapi sedap:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...