Tuesday, August 16, 2011

shopping raya di Sogo


ahad lepas, gagahkan diri beli sikit barang nak raya. tapi mmg tak sakan pun. tak macam org lain la. 

pagi-pagi ahad tu bile hubs bangun masa tengahari tu, ckp pas zohor nak pergi sogo beli kasut raya. pastu nak cari tudung. hubs kata ok aje. around 2.30 tu kitorang pun ke sogo. this time lalu highway, takut jam kan. tapi mmg tak jam pun. mungkin puasa kan, org malas nak keluar siang hari, takut penat. 

tapi nak sampai ke sogo tu, jam jugak rupanya. banyak kete, banyak orang, even polis trafik ramai jaga. sebab org melintas dengan kereta, main pakat jalan aje. luckily, dpt parking rm7. kalau ttak jenuh jugak abis pahala menyumpah seranah.. eh.. 

 keliling jalan, ada bazaar raya ni. jual macam-macam berkenaan raya. tp kami tak singgah pun. 


 sogo sudah tentu macam ikan sardin. padat dan mampat esp centre court itu, sale katanya, maka sepenuh-penuh manusia. kalau kau masuk kawasan sale tgh-tgh tu, belum tentu boleh keluar. hehe. just kidding.

ketika ni cari sandal hubs. tapi hubs saiz 11/12, so agak susah nak cari saiz itu. kalau ada, tak berkenan pulak. kalau ada yang berkenan dan ada saiz besar, mmg i panjatkan kesyukuran pada Ilahi, percayalah, cari kasut hubs adalah paling susah dalam dunia. T__T

sandal bonia ini sudah tentu cantik, tp saiz tak ngam. sian hubs. 

tapi barang saya kalau dicari mmg senang jumpe, alhamdulillah. beli kasut dan tudung raya. ewah. tudung tu sebenarnye nak banyak lagi, tapi ada perbezaan pendapat dgn hubs. i nak beli yang ni, die tak bagi, hubs pulak suggest yang itu, yang i taknak. persoalannya, sape yang nak pakai tudung ni, i ke hubs? T________T last-last itu aje, sebab malu kat akak kedai. hehe.

after shopping, terus balik, sempat sampai rumah, singgah bazar, beli juadah berbuka and solat asar. ;)

11 comments:

Billa.Bel said...

:)

Cik Wanie Ghani said...

i dah lama x pi sogo,
rindu rasanya,
adoilah....

:(

Pocket said...

sogo tu dulu masa kat UM,
pocket main jalan jer dari kotaraya.
muda lagiiii..
skrg?
teksi teksi!!

tudung tu u yg nak pakai, hubs u yang nak bangga :D

L said...

beshnya shoping3..=)

PiNky@hEarT said...

bestnye shopping.. =)

wachak said...

memang sdah lama x pergi sogo. kebetulan siang tadi ada lalu depan sogo dalam jam 2 petang atas urusan kerja. agak jam jalan berhadapan dgn sogo / u turn menuju ke jalan raja laut. Banyak juga perubahan di sekitar sogo rupanya.

jedi said...

skang mmg jam saje kat area jalan tar nie....ari nie xtau la tmbah pulak selangor cuti....

intan izani said...

cik wanie,
kalau rindu moh ler dtg. ;)

intan izani said...

pocket,
itulah yg selalu hubby i ckp. cantik utk suami kan.. hehe

intan izani said...

wachak,
berapa lama dah tak pegi tu.. tak perasan pulak ape yg berubah kat sogo tu..hehe

intan izani said...

jedi,
haah tambah2 time nak raya, mmg semua org dok menuju jln tar ajelah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...