Tuesday, September 20, 2011

makan lontong


balik jb haritu, sampai-sampai je rumah, tengok my mom masak lontong. memang actually i teringin betul nak makan. lama giler kot tak makan; one of my favourite food. lontong johor adalah makan dengan sambal tumis tau, bukan kuah kacang. ada sorang warga kelantan tu sibuk nak argue dgn org johor yg makanan ni makan dengan kuah kacang. org kelate tu diam-diam situ sudah. sapelah agaknye org kelate tu ye? hehehehe

 kuah lodeh

 ayam goreng

 sambal tumis ikan bilis

 rendang kerang. walaupun i tak suke kerang tapi bila makan, sedap wehh


eh, nilah orang kelate yang sibuk tu..hehehe

malam tadi i adalah demam dgn sangat teruk. siap gigil-gigl satu badan. risau sgt sbb puasa 6 belum habis lagi. nasib baik harini dah sihat dan boleh sambung puasa.

6 comments:

Tina Othman said...

wah mcm2 lauknya, ada setengah org makan dgn serunding kelapa kan lontong ni

cinonex coreyan said...

waa mcm sedap jea..time raya jea dpt mkn lontong sebb jiran sblah rumah mesti buat lontong punye time2 raya..kalau hari2 biasa memng x de la..:)

Pocket said...

pocket masih lagi konpius yang mana satu lontong, ang mana satu soto :D
lagi teruk kan..

intan izani said...

tina,
serunding kelapa? actually lontong basic nye yg sebenar, nasi impit, lodeh, sambal tumis dan telur rebus. lauk lain tu tambahan la.

intan izani said...

cinonex,
kalau teringin, cari kat kedai, ada yg jual.

intan izani said...

pocket,
soto tu yg kuah sup la pocket. ish3.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...