Tuesday, September 13, 2011

@ Paloh Hinai


usai hantar SIL di ump, i dgn hubs terus ke rumah adik i di paloh hinai. first time pergi actually. adik i baru jugak keje situ, keje di boustead. dahla malam-malam nak cari rumah adik i, hujan pulak tu. nasib baik senang je. nak masuk tu ada pak guard, pak guard pulak baik hati. ape pun boleh.. adik i pulak yg membebel pak guard tak bagi pass kat kami. sian pak guard.


adik i tinggal dlm rumah besar ni sorang-sorang uols. dahla besar, atas bukit sunyi aje. kalau da kawin, nanti taklah sunyi sgt.

 bujang-bujang pun ada kuih raya, rumah i je yg takde. hehe. rumah i takde, sbb takde sape nak dtg. nak dtg pun i tak bagi. eh. hehe. kidding.

 me and my only brother.

adik i dulu junior hubs masa di UTM,skudai. adik i nak g keje time ni, die pegi keje, kami pun chow balik kl.

otw balik, singgah breakfast kat sebuah gerai tepi jalan kat paloh hinai. tak sia-sia singgah, nasi lemak die kemain sedap lagi. dahla kedai die kemas, bersih walaupun kedai cikai aje. siap sedia tisu, semua makanan bertutup, besih aje. kelas kedai kau pakcik. we like. heheeee

 sedap kemain, sampai teringat-ingat. over.


walaupun kedai cikai, siap sedia paper lagi uols.

teh tarik pun sedap. mmg terbaik kedai ni. moga kedai pakcik akan terus laku dan maju.

otw balik, ingat nak singgah tasik chini, tapi parents i mati-mati tak bagi sbb dulu masa parents i pergi few months back, kawasan tu sunyi sgt dan menakutkan. so terus tak jadi. kenapakah begitu tasik chini?

6 comments:

cinonex coreyan said...

waaa jauh jalan sampai ke pekan ni ha..hehe

Mohd Hafizd said...

teh tarik tuh nampak sooddaaapppp! hihi

shrmzb

Cik Wanie Ghani said...

wah rumah bujang pun ada kuih raya,
mmg hebat lah yunk:)

intan izani said...

cinonex,
sbb adik dok kat sini.. hehee

intan izani said...

hafizd,
mmg sdp, sbb tak terlalu manis.. ;) just nice.

intan izani said...

wanie,
tulah pasal, rumah i pun ada, tp tak masuk dlm balang pun.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...