Monday, September 5, 2011

Raya kedua di Thailand


first update guna interface baru. adakah begitu mengujakan seperti yg semua org cakap?

ini gambar masa raya kedua. mil i org thai, parents kat sana, adik beradik pun ada kat sana, dan ada kat msia. pasal salasilah keturunan yg betul, i pun tak faham, tiap kali i tanya hubs, die pun jawab, 'i pun tak pasti la syg.' hampeh uols. hehe.



 bergambar dgn ayah dan adik mil



 sama je kot raya sana dgn sini, tahun ni katanya siam dgn msia raya serentak. kdg2 ada lewat dan tercepat sikit. 

 yg pakai baju kurung biru tgh minum tu, mak tiri mil i. kire mak betul dah pisah ngan  ayah mil i.

raya dimana-mana pun i tak kisah, asalkan ada suami di sisi. tak gitu? ;)


8 comments:

Pocket said...

nong kaap!
ani aloy kaap,

ini jer yg pocket tahu hahahah:D
belajar lah bahasa diorang.
dah ada connection tu,
tak salah kembangkan minda sikit.
dan kamu akan dapati bahasa melayu ni amatlah indah nya :D heheheh
(Atau sebaliknya)

mama iris said...

diorg reti ckp melayu x?hehhe..uniknya...best2....

jedi said...

thai belah mana???


lama x gi belah sana

CT said...

wah..bestnya raya kat thai...sawadikap! hahhaa

intan izani said...

pocket,
buat susah2 je nak belajar. ada sedara situ nak ckp bhs melayu malu ngan sy sbb die punye thai pekat and tak pandai ckp melayu kl. pening gak nak faham.

intan izani said...

mama iris,
kebykan reti. yg muda2 kureng sikit la esp yg biase bergaul org sana.

intan izani said...

jedi,
belah selatan agaknye. belah golok tua. tak silap lah. hehe.

intan izani said...

ct,
sama je raya sini kot. tak tahu ape yg beza nye eh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...