Monday, October 17, 2011

makan-makan at Vivo Pizza


jalan-jalan celebrate our third wedding anniversary. genap 3 tahun sudah hari ini.. =)

so, seperti biasa kalau nak celebrate anything special kami suke jalan-jalan aje berdua. jalan-jalan, makan-makan, tgk wayang, bonding time. 

after beli tiket wayang, real steel, kami terus nak pergi makan di vivo pizza. masa tu around pukul 11 pagi, tapi vivo still tutup, hampeh hampa. so, ajak hubs ke cafe ikea terus. first time pegi, ingat senang ke ajak suami ku ini jejak ikea. susah gilers uols.

 too many choices, so kami amik je apa yg rasa nak diamik.

 sana sini daim cake. so nak gak merasa. well, sedap jugak, cuma for me, terlalu manis walhal i suke je makan manis2 ni. mungkin sbb time tu pagi lagi kot.so, rasa cam manis giler. sedap tapi manis.

 popia. sedap.

 sayang ketat-ketat. 

 not bad makan di cafe ikea ni. definitely will come again. 

 on the way, nak tgk wayang, ada sorang tu beria-ria nak beli karipap ikea katanya. so beli 3= rm3.bawak masuk sambil tgk real steel, bagi org sebelah kempunan. hehe.

while everybody breakfast dengan kuih, this guy below brekkie dengan api.

 hehehe

 semakin lama semakin dekat. buat persembahan sebenarnya.


after habis tgk real steel, makan time at vivo pizza! actually nama franchise ni panjang- vivo American Pizza and Panini. 


 our seat dekat je dgn foods' counter. i can actually peek them cooking and preparing the foods.

 the juices drinks. not bad.


bila dapat menu, i order something something. but then, 

waitress = sorry kami punye oven problem sikit, so apa-apa menu yg bake dan grill akan ambil masa 30min ++. (dalam hati mcm nak mnyumpah).
i= ok lah, i nak yang ni. tapi kalau fries ni tukar rice boleh?
waitress= change lah?
i= yes, change. 
waitress= ok, kira add-on la.
i= what? add-on?
waitress= yup, charge rm2.50
i= change aje tak boleh ke?
waitress= boleh, tapi tetap kene harga rm2.50
i= bangang nye kau ni. (dalam hati). takpelah, stick pada fries jelah.

and then, about 5 minutes later, ada sorang waitress dtg dan cakap, (oven dah ok) ada nak order apa-apa yang di grill atau bake? i answered, boleh i change order? tak boleh, sbb order dah dibuat. dalam hati ' so why the hell u tanya, ingat i nak order sampai 10 menu ke?'

end up, i order this panini. look nice eh? tapi rasa mcm kotak. this one, panini chicken fillet. tulis je fillet ayam, tapi ayam nye sikit, siap campur telur. kalau sedap takpe jugak. rasa tertipu sungguh. pastu bagi pulak sos biasa and no mayonis. that sauce is maggi sauce i tell u. told ya our seats right in front the food counter. i saw everything.  i just managed to eat few bites and cannot go on. seriously. geram giler. i bet i can make better sandwich with only rm2, mind you, this one costs me rm11.90. pathetic. and not to mention, the fries tak garing dan rasa mentah. oh my, what are you doing chefs?? The place was not even packed with people, lazy you.

i dont remember the exact name of this menu. rasa boleh tahan lah, but in term of valuable, its not that good. i can get a better chicken chop with rm14.90 somewhere else. this one served with no gravy and only maggi sauce. no gravy, people, sad i know.

i was the one who recommended this place to hubs, and turned out it wasn't as great as expected. T_T sorry hubby. i'll make sure i do more research next time.but regardless of anything, we still had a great quality time together. terima kasih suamiku sayang.

I’d never go back there again. and my writing here totally not to influence you for not coming there, i believed everyone got the right to complaint. i just sharing you my one and only experience in vivo pizza, the curve's outlet. who knows, you might get the total opposite experience with mine? go figure if you want. or try some of their pasta or pizza, i heard they're great, but we dont eat pasta, so yeah... 

ok bye!

10 comments:

Tina Othman said...

happy anniversary dear, terliur tgk karipap Ikea tu, yg paling wajib beli klu pergi Ikea selain lilin

sarah mohamad said...

hehehe ye lah kak .. sama lah .. kadang2 masa kak pergi tu maybe time bad mood dia. heheh :D

cinonex coreyan said...

wooww..sedar tak sedar dah tiga tahun kawen eak..n sedar tak sedar jugak dah 3 tahun cinonex follow blog ni (pecah tembelang..bhaha)

shahdiana said...

jeles tengok pasangan merpati 2 sejoli ni...sangat akrab....hepi 3th anniversary...

Pocket said...

pergh! macam sodap jer, tp kamu kater tak sedap yek, umph! memang kekadang tu kalau makan kat somewhere yang kononnya kelas sikit, turned out that the food is way better elsewhere.
fries nyer sikit, tp charge sampai 4 hinggit ker...

so tengok real steel besh tak?

intan izani said...

tina,
tq dear. apa yg special lilin ikea? karipap tu sedap kan.

intan izani said...

sarah,
mungkin, kire nasib akak tak baik kot kan.

intan izani said...

cinonex,
serious? dulu takde blog ke?

intan izani said...

shahdiana,
mekasih kakak.. =)

intan izani said...

pocket,
that's why la, ingat nak cari food place yg convenient, less congested,cozy, service tiptop but turned out service lagi worst dari kedai mamak. sabar jela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...