Tuesday, October 18, 2011

Movie review: Real Steel


mula-mula haritu i pilih nak tengok killer elite, sbb pelakon cam best, action movie ada jason statham. tapi hubs ajak tgk real steel. i malas sikit cerita robot2 sbb macam transformers i kureng sikit.


malas nak tulis sinopsis sendiri. boleh baca sinopsis dari imdb: link

tapi kan..... nasib la hubs ajak tengok citer ni. sbb best giler babun tau.  best giler sampai masa tengok tu, rasa nak berdiri dan tepuk tangan tengok robot-robot tu. mungkin salah satu reason sbb dari awal expectation adalah low, sbb i bukan peminat transformers. tapi cerita ni totally berbeza. di sebalik kisah pertarungan boxing robot dengan robot, ada kisah antara ayah dan anak, dan itu yang buat cerita ni touching sgt. siap ada part yg bergenang air mata. best giler. rasa mcm nak g tengok lagi. korang yg suke tengok wayang sila lah tengok. ada kelakar, ada sedih ada dan inspiring some more. best, mmg takkan berganjak dari seat sepanjang 2 jam. 

ini kakak sgt sweeeet. 

hugh jackman adalah handsome dan macho. tu dia hero sedang melatih Atom. 

watak max budak kecik tu adalah cute dan sangat2 pandai berlakon. biasalah, hollywood, kecik2 berlakon dah superb. suke tengok r/ship dia dan ayah dlm movie ni.

my rating: 9/10

akhir kata, silalah tengok. ok bai!




4 comments:

Tina Othman said...

minat gila dgn hugh jackman ni, sampai asben pun support tolong belikan cd movie dia, tapi nak pergi tgk wayang tak lah kot, selalu layan dvd je kat umah

Pocket said...

Memang besh, entertaining. Part menari pun besh, masa lawan kepala dua tu buleh nampak siut bahu terkehel. Adehlaaa

Qyla said...

teringin nk tengok . ♥

shahdiana said...

nak tengok jugak..tapi caner nak g wayang ek..anak2 ramai sangat..hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...