Friday, November 11, 2011

cuti-cuti malaysia: bukit gambang waterpark


cuti raya haji kali ni, kami satu family ke bukit gambang waterpark. kebetulan tak jauh sgt dari rumah adik i, jauh tak jauh, sejam jugak la. hehe. kalau korang nak pergi, sila lah, sebab best.

my family. every adult ticket rm21.90. warga emas (above 55) tunjuk ic dapat less sikit.


 redeem pizza.

 waterpark ni cashless. so utk beli makanan, sewa tube, sewa cabana semuanya kene topup dekat kaunter topup dengan scan wrist tag ni. kalau dah topup, senang je boleh beli/sewa sesuka hati. u boleh topup banyak2, tapi jgn risau kalau ada balance, boleh redeem balik even balance nya rm1.


 one free pizza and 2 mineral water for every cabana u rent. this is Hawaiian pizza.

cabana (pondok) ni costs us rm45. tapi nak balik akan dpt rm10 balik. in the pic, we're enjoying the pizza tapi my sister tak lalu, katanya langsung tak sedap. i rasa ok je. 

 opah jaga cucu the whole time. sebenarnye opah nak mandi, tapi tertinggal seluar. kihkih. cian opah.

 banyak jugak tempat menarik kat sini, even utk kids pun ada, so safe la kalau takut anak lemas ke ape. tempat kids tu, kita nak pergi pun best gak. selain tu, ada slides yg tinggi sgt utk sorang2 (scary!),abg ipar i sorang je berani,  ada tempat slides yg ramai2, yang berdua etc. yg ramai2 tu ayah i paksa kami naik, hehe. pergh, ingatkan fun je, rupenya scary gak. i ni mmg takut sikit, ape2 bayang mati je, mcm naik roller coaster pulak feelingnye. tapi adik i suke pulak, siap nak naik lagi, tapi i dgn hubs naik sekali cukup le. seram. hehehehe. sila lah explore sendiri kat sini, barulah korang faham. :)



 nampak tak i? this is the largest wave pool in malaysia bebeh. kalau nak mandi kat wave pool ni kena pakai tube, sebab kat tgh2 tu agak dalam, dgn ombak nya lagi. kami sewa dua double tube (satu double tube untuk 2 orang) rm20 each. tapi after u pulangkan balik tube tu in good condition, dpt balik rm8 each. so make sure tube tu tak hilang le, kalau tak, burn rm8.

seronok kat wave pool ni, sebabnye wave nya kuat dan kita terlambung2. lawak weh. hehe. tapi pening-pening lalat jugak la.

i love this pic!

sila lah pergi kalau rasa nak bercuti, couple yg baru kahwin sesuai. couple belum kawen tak sesuai ok. hehe. pergi ramai2 pun best. enjoy!
:)


11 comments:

Intan and The Boys said...

teringinnya nak ke sana!

shahdiana said...

seronoknya intan....selalu pergi jalan...

cinonex coreyan said...

den yang dok kuantan ni pon tak pegi2 lagi..haha

intan izani said...

intan,
pergilah bawak anak2, family. best!

intan izani said...

shahdiana,
sesekali getaway mmg best kak. hehe

intan izani said...

cinonex,
nape tak pergi, sementara harga ok lagi. kang bile dah mkin naik, kot lah kan. baru menyesal. hehe

jedi said...

gambang memang best...

saleha said...

wahhhh...bestnyer.....kitorg rancang nk g awl bln 12 ni...kebetulan ade majlis kawen saudara kt jerantut...huhu....jauh tu jerantut ngn kntn...ade la dlm 3 jam.....kebetulan bukak blog intan ade plak post psl gmbg resort ni...makin xsabau la nk g....hahaha...tpnye kitorg nk check in resort kt sn...xtau termasuk skali ke x ngn tmn tema tu....may ade termasuk skali...n lebihan org kena beli sndr....xsabaunyer.....

intan izani said...

jedi,
kan? best.

intan izani said...

saleha,
pegi la wak, mmg best. seronok la main2 dgn hubby, byk jugak tempat leh main. mmg fun sgt!

ketikketok said...

Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...