Friday, December 16, 2011

once upon a time & grimm


hari ni i nak citer current addiction dlm tv show i ni. tapi takde lah tgk kat tv, download saje. 

sape tgk gak, raise your hand! dua series favourite saya kini. once upon a time dgn grimm. dua-dua cerita ni berkaitan dgn fantasi. 


OUAT ni drama fantasi tentang karakter2 fairy tale yang terperangkap dalam dunia sekarang tanpa diorang sedar. snow white, prince charming, cinderella, fairy godmother etc. kiranya, semuanya takde happy ending la mcm yg kita tahu masa kecik2. 

cerita ni agak complicated tapi menarik. menarik sbb watak kanak2 llelaki dlm citer ni yang cube nak suruh karakter2 fairy tale tu ingat balik sape diorg di samping kuasa jahat witch tu yg cuba halang.  citer ni masih lagi ditayangkan di abc channel. so one week one episode la babe. sabar menanti. kalau tengok series ni rasa mcm penuh misteri dan fantasi. menarik sgt to me.


grimm ni pulak cerita fansasi sekali dengan misteri dan ala-ala CSI tapi dgn sedikit supernatural. gitu.. hubs pun join tgk citer ni dgn i. menarik sbb citer ni every episode ada drama yg berbeza tapi hero yang sama. ala mcm citer supernatural la. hero sama tapi kes berbeza. best jugak. citer tak heavy sgt la, tapi kekadang seram jugak.


ok, itu je nak bagitau. kalau nak download, boleh ke syok.org. mmg banyak sgt citer kalau nak tgk semua, so cukup lah ni dua i follow. citer omputih ni ber season2, kang tak terlarat den nak kejar. tu belum lagi main kat tv desperate housewives season 8. silap2 tercampur karakter. hehe. 

ok, bye!!

3 comments:

cha said...

nnti nak download la once upon a time tu. mcm best je

intan izani said...

cha,
mmg best, tgk lah.

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

wah!!nampak mcm bestnya.... kita takde masa nak tengok walaupun dah pencen.... sabar je ler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...