Sunday, July 31, 2011

kaya ball @ tesco


tesco baru di bukit beruntung, baru 2 bulan aje tak silap

tadi ptg pas asar sempat shoping kat tesco sebelum puasa esok, beli brg ape yg patut. punyelah ramai manusia. trolley asyik eksiden je. tapi kehebatan i memandu trolley tak dpt disangkal, ewah... tibe2 je kan. tapi hubs kalau bawak troli mmg tak pandai tau, i rasa i hebat giler, walau lalu celah2 org insyaallah tak tercuit org tu walau sikit. ;) siap u turn kiri kana tanpa sebarang masalah.. haha, tak pepasal citer pasal troli eh.

otw balik,

i: u, i nak beli kaya ball eh?
hubs: tak boleh (gelak2)
i: ala nak la, esok da puasa
hubs: esok puasa, semua nak pulun eh..

;)


 suami yg tidak pernah menghampakan isterinye, muke garang tapi hati lembut mcm mentega, percayalah.... ;)


alhamdulillah kenyang walaupun tak best sgt.

Saya bermohon dari Allah agar terkawal la nafsu makan saya ketika berbuka dan bersahur spjg Ramadhan ini. makanya saya akan lebih menikmati ibadah saya... Amin..

selamat berpuasa semua!

Saturday, July 30, 2011

makan rojak dan cendol


lunch hari ni... sesekali makan pasembur ori mcm penang, mmg syiok... ni kat area uniten tu.. dulu selalu port sini ngan hubs masa bercinta.. ewahh... 

 warung tepi jalan

 cendol pulut dan cendol jagung

 mi rojak yg best sgt, tapi byk, sampai tak habis




kenyang sampai petang.. alhamdulillah... next week dah pose... cepat betul kan... ;)

Tuesday, July 26, 2011

ayam golek yang best


sementelahan belum bulan ramadhan, melihat makanan tak la begitu menguji iman. kan? ini menu last week kot.

ayam golek (separuh) rm8 yang sedap hingga menjilat jari yg dijual dekat je dengan rumah. laku sgt sbb kuah die best. isi pun lembut, overall sempurna la kan. boleh bagi idea utk buka puasa ye kwn2.

Monday, July 25, 2011

lunch @ restoran riverside


serius malas nak update blog. hehe. tapi gagah jugak update.. supaya readers tak lari. eceh. mcm ramai readers ko. ;)

ini lunch kat restoran riverside. tunjuk gambar jela eh. skrg selalu tertinggal kamera, so kalau g kedai makan best2.. pastu 'ala.... kamera tak bawak... malas ar pakai hp, susah' wpun kamera hp pun terang, dan jelas jugak. tapi mcm susah nak amik. yela, satu gambar utk perfect kene amik 3-4 kali, letih nak snap, sbb lambat nak detect kan.eh, perlu ke nk bgtau?haha

so, ini antara time yg i bawak kamera la, walaupun comot sbb baru balik dari kolam air panas, berpeluh kepanasan, tapi layan jela eh.

 org paling cool yg layan org complicated mcm sy. ;)

 apelah hubs ni, kalau setakat ikan goreng je, baik i masak. hehe.

 pinggan i colorful sikit.;p

 pengat pisang ini percuma, amiklah byk mana pun. bagus kan.


 super serabai...


ok itu je. thanx sudi bace. ;)

Saturday, July 23, 2011

makan durian puas-puas


tajuk nak hyperbola je kan. eheh. tapi mmg puas. last week beli selonggok durian rm20. ada 7 biji saiz sederhana.  i rasa berbaloi. semua buah elok dan molek dan super sedap. yum. nak beli durian udang merah ke musang king ke, tak mampu. kalau dah sebiji rm40, ko mampu? mmg tak lah.. sayang duit kan... tapi one day nanti nak jugak merasa... sedap sgt kot... 





buat serawa durian adalah wajib, heaven oh... semua ni makan berdua dgn hubs.. so, skrg dah tak kempunan.. hubs cakap tgk durian tepi jalan dah nak muntah dah.. sebab terlebih dose durian .. lol ;p

menurut pakcik yg kami beli tu, bulan puasa nanti durian byk lagi, tapi mesti harga jatuh sebab takde sape nak beli, dah kata puasa kan... berpeluh la ko siang hari kalau makan pas terawih... demam silap2...

Monday, July 18, 2011

jalan-jalan sebelum tgk wayang


hari sabtu tgk harry potter final. so sebelum masuk wayang, ada 2 jam, round2 dulu. makan kfc pastu beli baju sikit.


 amik nasi ayam & cheesy wedges share berdua

 double chin detected! lol

 massage chair, rest & go

vibrate.

itu saje cerita hari sabtu sy. balik rumah terus tido. btw, cerita harry potter adalah sgt panjang sampai 2 jam lebih.

Sunday, July 17, 2011

movie review: harry potter 7 part 2 (the final)



tak perlu nak ulas panjang kot, rasenye semua peminat harry potter yg dah tgk, mesti puas hati. a perfect ending!! magical2 dlm movie last ni mmg tak perlu dipertikai kot, superb giler la. jln cerita pun best. i suke byk part, and i happy in this final part, ron & hermione mencintai satu sama lain.. i rasa sweet sgt. haha. and semua best la. wpun ada part sedih, tapi overall, mmg perfecto to me. and the way voldemort mati pun i rasa mcm cool giler.

satu je tak best, budak2 kecik kat belakang i. kejap2 tanya kat ayah die, ayah,kenapa hidung die mcm tu? ayah, kenapa die sakit jantung? (voldemort), ayah, kenapa diorg mati?, ayah kenapa die jahat?, ayah, itu ular jahat ke? bla bla bla... dari start sampai habis! angin betul i. 

cina sebelah i dah nak marah2 kejap toleh. bukan salah budak tu, salah parents die tak reti nak control anak. hello... kalau ko rasa anak ko tu tak boleh berhenti bcakap dlm wayang, boleh tak at least ko yg berhenti? so anak ko tu stop la nanti. buat mcm rumah sendiri pulak eh. bckp kalau bisik tu takpe gak. spoil mood i je. serius mmg geram. kejap2 die gerak kanan kiri langgar kepala i. sabar jela... tak pun, ko tggu dvd keluar, tgk ngan anak ko kat rumah, boleh? tak pun ko bawak je anak ko tgk kartun, baru die ternganga, ni bawak harry potter, org tua pun kdg2 tak fhm, inikan budak kecik!.. tu yg anak ko kejap2 tanya, bile nak abis ni ayah? kepala irfan panas la.. ha, kan aku da tahu nama anak ko.. eh, marah nampak..hahaha

jadi kepada parents sekalian, sila la prihatin. kami bayar tiket wayang utk tgk wayang. walaupun anak ko cute, tetap tak cute kalau bercakap dlm wayang. eh, kalau sy jadi ibu satu hari nanti, sy pun akan control anak saya supaya behave dlm wayang ;)

Friday, July 15, 2011

menu makan malam hari ini


semuanya dari pasar tani. hubs beria nak beli kat pasar tani.

 tau tak nasi ape ni? nasi ambeng, johor jawa punye makanan. sedap wooo...

 beli satu mmg kene share 2 org. portion besar sgt. nasi ambeng ni campur mcm2.. nasi campur lauk pauk, sambal goreng.. blablabla.. mi goreng pun ada campur skali

murtabak daging.

ntah kenapa quality gambar agak kureng. mungkin gelap sikit kot. yang penting, sy suda kenyang. anda bagaimana? ;)

Wednesday, July 13, 2011

nasi goreng ayam mamak kesukaan saya


semalam, i rasa boring. pas hubs balik keje, paksa hubs bawak i pegi tesco. almaklumlah semenjak tesco dah dekat ngan umah ni, rasa nak g tesco aje, saje jln2. hubs pun layankan aje bini die ni. i membebel boring la itulah, inilah..heheh. takdelah boring sgt, tapi saje nak cuci mata, hari2 tgk laptop aje, mau tak muntah kau.

sebelum itu, makan dulu di kedai mamak. lagi sekali i paksa hubs makan kat kedai mamak ni, sebab i suke nasi goreng ayam die. hanya kat kedai mamak ni je sedap, biase kalau kat mamak lain, hanyir bg i. kat sini, best la tak tau sebab ape. kene taste i la, org lain taktau la kan. 


 eeee... tak amik sayur, tak sehat tau!

 nasi goreng ayam kegemaran saya, ;p


 bini yang manja bak kata hubs. lol.

baru balik keje kene paksa teman bini keluar. haha.

pastu terus ke tesco, and balik rumah. ok, nanti i update lagi, bye!

Monday, July 11, 2011

kolam air panas hulu tamu


@batang kali, selangor.

mule-mule plan hujung mnggu lepas nak tgk wayang, tapi since isu #bersih tu kan, so better keluar sekitar rumah jela. so hubs ajak try tengok kolam air panas ni. 

actually dah lama dah nampak signboard kat traffic light tu, tulis kolam air panas hulu tamu, tapi tak berkesempatan nak pergi. selalu teragak2 nak pegi. 

 jam 3.30. time ni agak lengang. hanya ada satu family sedang makan-makan kat bangsal.

 ada sorang perempuan disebalik tembok ini. 

 inilah perempuan itu, heheh. i sorang je time ni, tak lama tu dtg cina 3 org, join i. and kemudian ramai dtg, seb baik i awal.



 hubs tak tahan panas, i rilek je buat 20min tak keluar2, cume yg tak tahan panas mentari kat kepala ni ha. next time, hubs kata bawak payung. over tak? tapi hanya i sorang rendam lama, cina depan i tu pun tak rendam, just celup naik celup naik sbb panas sgt.

persekitaran agak bersih, kemas dan selesa. hubs ajak dtg sini every weekend because i punye kulit sensitif, selalu gatal2, so dtg sini mmg elok utk kulit, sepanjang pengetahuan i la, air panas semulajadi ni mmg elok sgt utk sakit kulit. tempat ni pun tak jauh dari rumah i, so mmg takde hal nak dtg sini.

before balik sempat berbual dgn sorang lelaki tua kat situ, die cakap kalau tgh malam makin ramai org. malam2 tak panas matahari kan, katanya kalau pukul 9-12 penuh kolam tu. wow, tak sangke pulak kan. i mmg tak berani la malam2 lepak situ. mnurut die lagi, ramai org dtg situ dari merata2 tempat dan negeri. pahang, kl etc.

fyi, tempat ni adalah FREE masuk dan bebas dari pencemaran alam sebab dikelilingi tumbuhan hijau dan rimba. kalau nak tahu katne, boleh roger2 i. ;)

Saturday, July 9, 2011

pokok- Meet uncle hussain & hazama


oh my.. i'm so in love dgn ini lagu. sedap giler laaa... jarang2 aku suke kat lagu melayu ni. biase suke lagu yuna dgn 6ixth sense aje, tp ni bes arrr.... 

suara hazama best sgt la, and i think i raped the replay button, sampai hafal lagu ni.. LOL

best kan kan? hubs cakap, i ketinggalan zaman, die dah lama tahu lagu ni.. muahaha.

lunch @ restoran ain, batang kali


mule2 pegi cimb, nak cash in kan cheque nuffnang dpt aritu. then, hubs ckp lapar nak makan tghari. so, cari2 kedai makan, jumpe kedai ni, restoran ain.. pjg namanye, tapi tak ingat sampai abis. susah sgt. haha



 byk sgt choice makanan, tapi i tak makan pun, rasa takde selera pulak.

 his all time favorite- kari ikan ;)

 peneman setia sang suami

minum milo cukup mengenyangkan. ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...