Monday, October 31, 2011

cuti-cuti @ Bayu Beach Resort, Port Dickson part 3


final part bebeh. hehe.

 awal-awal pagi, masih redup.



ini adalah percutian terkejut. so, tak rancang dgn teliti pun, and family ajak main banana boat, padahal baju bawa yg tak sesuai. tp pakai jelah jeans, layan. 

 notice tak anak buah i yg depan sekali tu. kelakar wei. umur die tak sampai 2 tahun naik banana boat ni, first 2 minutes tu meraung la ketakutan. but dont worry, kami request utk tak terbalikkan banana boat ni, ater veteran pun naik atas ni, parents i ler.tapi i nasihatkan tak payah la bawak budak kecik atas ni, sebab bile fikir2 bahaya pulak tetibe tengah laut tu ape jadi kan, walaupun berlife-jacket.

 tapi mmg fun, first time i naik ok. rm15 sorang. budak kecik free aje. time ni qalesiya dah bukak life jacket nye.
 bayu beach resort.

 hubs mandi kemain lama. i tak mandi pun, just tunggu tepi pantai layan qaleisya.


 the romantic parents. :)

before balik, singgah lunch. 


bye-bye PD. see u next time!

Saturday, October 29, 2011

cuti-cuti @ Bayu Beach Resort, Port Dickson part 2


part 2 bebeh. haha. suka-suka je buat byk part. layan jela ye.


walaupun bercuti, si suami masih komited dgn kerja. kesian, byk kerja ye.

view dari bilik. breathtaking. 

on the way pergi breakfast.



food choices banyak jugak. silalah makan sampai kenyang sebelum turun bermandi-manda. :)



bubur nasi. 


hubs punye breakfast.

mine.

two men i respect the most in my life.

tidak lengkap seorang, without my youngest bro yg working kat pahang.


ok, nantikan sambungan part 3 k. hehe. sorry lambat update, something came up pulak. but no need to tell la kan. ok, bye for now!


Tuesday, October 25, 2011

cuti-cuti @ Bayu Beach Resort, Port Dickson part 1


beberapa hari tak update blog. sorry kengkawan.

saya baru balik bercuti dengan family kat port dickson. kejap je, tapi we had so much fun. hubs juga. kalau suami happy, saya pun happy. :)

on the way ke PD, singgah di rnr seremban. isi minyak kereta and alas perut.

makan nasi goreng sharing-sharing satu pinggan.

view bayu beach resort dari main entrance.

we stayed in apartment with 2 bedrooms. and only i dgn hubs aje. so satu bilik kosong. kalau u all nak dtg ramai2, mmg sesuai sgt. breakfast included.



rm250 per nite. my family kat bilik sebelah.

paksa uzair tengok camera. hehe. 

 sampai2 je terus dinner dengan family. 

budak pelat yang kelakar.

my kak yong and abg long.


mine- daging masak pedas.
hubs- nasi goreng ikan masin.

masuk bilik terus mandi layan xfactor. boleh? bercuti2 pun sempat tengok tv. antisocial sungguh. hehe. nantikan sambungan. i tak berapa nak sihat, sakit tekak pulak. aish, seksa.


Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday: Ketam Masak Lemak Cili Api




=)

Tuesday, October 18, 2011

Movie review: Real Steel


mula-mula haritu i pilih nak tengok killer elite, sbb pelakon cam best, action movie ada jason statham. tapi hubs ajak tgk real steel. i malas sikit cerita robot2 sbb macam transformers i kureng sikit.


malas nak tulis sinopsis sendiri. boleh baca sinopsis dari imdb: link

tapi kan..... nasib la hubs ajak tengok citer ni. sbb best giler babun tau.  best giler sampai masa tengok tu, rasa nak berdiri dan tepuk tangan tengok robot-robot tu. mungkin salah satu reason sbb dari awal expectation adalah low, sbb i bukan peminat transformers. tapi cerita ni totally berbeza. di sebalik kisah pertarungan boxing robot dengan robot, ada kisah antara ayah dan anak, dan itu yang buat cerita ni touching sgt. siap ada part yg bergenang air mata. best giler. rasa mcm nak g tengok lagi. korang yg suke tengok wayang sila lah tengok. ada kelakar, ada sedih ada dan inspiring some more. best, mmg takkan berganjak dari seat sepanjang 2 jam. 

ini kakak sgt sweeeet. 

hugh jackman adalah handsome dan macho. tu dia hero sedang melatih Atom. 

watak max budak kecik tu adalah cute dan sangat2 pandai berlakon. biasalah, hollywood, kecik2 berlakon dah superb. suke tengok r/ship dia dan ayah dlm movie ni.

my rating: 9/10

akhir kata, silalah tengok. ok bai!




Monday, October 17, 2011

makan-makan at Vivo Pizza


jalan-jalan celebrate our third wedding anniversary. genap 3 tahun sudah hari ini.. =)

so, seperti biasa kalau nak celebrate anything special kami suke jalan-jalan aje berdua. jalan-jalan, makan-makan, tgk wayang, bonding time. 

after beli tiket wayang, real steel, kami terus nak pergi makan di vivo pizza. masa tu around pukul 11 pagi, tapi vivo still tutup, hampeh hampa. so, ajak hubs ke cafe ikea terus. first time pegi, ingat senang ke ajak suami ku ini jejak ikea. susah gilers uols.

 too many choices, so kami amik je apa yg rasa nak diamik.

 sana sini daim cake. so nak gak merasa. well, sedap jugak, cuma for me, terlalu manis walhal i suke je makan manis2 ni. mungkin sbb time tu pagi lagi kot.so, rasa cam manis giler. sedap tapi manis.

 popia. sedap.

 sayang ketat-ketat. 

 not bad makan di cafe ikea ni. definitely will come again. 

 on the way, nak tgk wayang, ada sorang tu beria-ria nak beli karipap ikea katanya. so beli 3= rm3.bawak masuk sambil tgk real steel, bagi org sebelah kempunan. hehe.

while everybody breakfast dengan kuih, this guy below brekkie dengan api.

 hehehe

 semakin lama semakin dekat. buat persembahan sebenarnya.


after habis tgk real steel, makan time at vivo pizza! actually nama franchise ni panjang- vivo American Pizza and Panini. 


 our seat dekat je dgn foods' counter. i can actually peek them cooking and preparing the foods.

 the juices drinks. not bad.


bila dapat menu, i order something something. but then, 

waitress = sorry kami punye oven problem sikit, so apa-apa menu yg bake dan grill akan ambil masa 30min ++. (dalam hati mcm nak mnyumpah).
i= ok lah, i nak yang ni. tapi kalau fries ni tukar rice boleh?
waitress= change lah?
i= yes, change. 
waitress= ok, kira add-on la.
i= what? add-on?
waitress= yup, charge rm2.50
i= change aje tak boleh ke?
waitress= boleh, tapi tetap kene harga rm2.50
i= bangang nye kau ni. (dalam hati). takpelah, stick pada fries jelah.

and then, about 5 minutes later, ada sorang waitress dtg dan cakap, (oven dah ok) ada nak order apa-apa yang di grill atau bake? i answered, boleh i change order? tak boleh, sbb order dah dibuat. dalam hati ' so why the hell u tanya, ingat i nak order sampai 10 menu ke?'

end up, i order this panini. look nice eh? tapi rasa mcm kotak. this one, panini chicken fillet. tulis je fillet ayam, tapi ayam nye sikit, siap campur telur. kalau sedap takpe jugak. rasa tertipu sungguh. pastu bagi pulak sos biasa and no mayonis. that sauce is maggi sauce i tell u. told ya our seats right in front the food counter. i saw everything.  i just managed to eat few bites and cannot go on. seriously. geram giler. i bet i can make better sandwich with only rm2, mind you, this one costs me rm11.90. pathetic. and not to mention, the fries tak garing dan rasa mentah. oh my, what are you doing chefs?? The place was not even packed with people, lazy you.

i dont remember the exact name of this menu. rasa boleh tahan lah, but in term of valuable, its not that good. i can get a better chicken chop with rm14.90 somewhere else. this one served with no gravy and only maggi sauce. no gravy, people, sad i know.

i was the one who recommended this place to hubs, and turned out it wasn't as great as expected. T_T sorry hubby. i'll make sure i do more research next time.but regardless of anything, we still had a great quality time together. terima kasih suamiku sayang.

I’d never go back there again. and my writing here totally not to influence you for not coming there, i believed everyone got the right to complaint. i just sharing you my one and only experience in vivo pizza, the curve's outlet. who knows, you might get the total opposite experience with mine? go figure if you want. or try some of their pasta or pizza, i heard they're great, but we dont eat pasta, so yeah... 

ok bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...