Wednesday, December 28, 2011

balik johor


last week balik jb, tolong parents pindah barang. pastu pergi dinner kat luar. tapi adik i takde, maklumlah keje je die tu. jarang jumpe.

dinner kat restoran cik wan. sedap masakan dia.

 





food galore, yummilicious!

 puyuh goreng

 nasi goreng cili padi

sempat gak me ngan hubs jalan2 kat jusco tebrau. nak bayar bil sebenarnye. so, jalan2 jap, pastu singgah secret recipe layan kek. kemain penuh jusco time tu, almaklumlah cuti krismas.





qalesya dah pandai cakap walaupun belum lancar. so kelakar. die pandai sebut 'mak ngah' dengan clear. clever girl.  

ok bye for now!

Tuesday, December 20, 2011

kue tiaw sup


baru-baru ni kami jenuh cari kue tiaw kecik yg halus tu. uols tahu? biasa char kue tiaw diorg pakai yg kue tiaw halus tu. 

jenuh cari tak pernah jumpe. aleh-aleh baru ni jumpe kat pasar kat rumah kami ni je. padahal sebelum ni takde pun. so apalagi, hubs terus beli dua. rasa mcm jumpe ape je, padahal kue teow je kot. hehehe. 

hubs terus buat char kue tiaw dgn kue tiaw sup pada keesokan harinya. semangat uols.

 kue tiaw sup air tangan suami. 


kue tiaw halus ni yg buat sedap sbb texture nye berbeza. lembut dan licin.

ok lah, cam dah takde keje citer pasal kue tiaw pulak. bye peeps.

Friday, December 16, 2011

once upon a time & grimm


hari ni i nak citer current addiction dlm tv show i ni. tapi takde lah tgk kat tv, download saje. 

sape tgk gak, raise your hand! dua series favourite saya kini. once upon a time dgn grimm. dua-dua cerita ni berkaitan dgn fantasi. 


OUAT ni drama fantasi tentang karakter2 fairy tale yang terperangkap dalam dunia sekarang tanpa diorang sedar. snow white, prince charming, cinderella, fairy godmother etc. kiranya, semuanya takde happy ending la mcm yg kita tahu masa kecik2. 

cerita ni agak complicated tapi menarik. menarik sbb watak kanak2 llelaki dlm citer ni yang cube nak suruh karakter2 fairy tale tu ingat balik sape diorg di samping kuasa jahat witch tu yg cuba halang.  citer ni masih lagi ditayangkan di abc channel. so one week one episode la babe. sabar menanti. kalau tengok series ni rasa mcm penuh misteri dan fantasi. menarik sgt to me.


grimm ni pulak cerita fansasi sekali dengan misteri dan ala-ala CSI tapi dgn sedikit supernatural. gitu.. hubs pun join tgk citer ni dgn i. menarik sbb citer ni every episode ada drama yg berbeza tapi hero yang sama. ala mcm citer supernatural la. hero sama tapi kes berbeza. best jugak. citer tak heavy sgt la, tapi kekadang seram jugak.


ok, itu je nak bagitau. kalau nak download, boleh ke syok.org. mmg banyak sgt citer kalau nak tgk semua, so cukup lah ni dua i follow. citer omputih ni ber season2, kang tak terlarat den nak kejar. tu belum lagi main kat tv desperate housewives season 8. silap2 tercampur karakter. hehe. 

ok, bye!!

Wednesday, December 14, 2011

makan durian lagi.


sekarang ni, bersepah jual durian. sana sini jual durian. rasanya durian2 ni mai dari perak kot. kat johor kelantan takde pun. so, sebagai hantu durian, maka i dgn hubs pun belilah durian sikit. tapi 3 biji je pun. banyak2 kang demam pulak.

masa beli tu, makcik tu cakap sebiji rm5. kami amik yg size sederhana. after dah pilih 3 biji, makcik tu bagi rm11 pulak. kire murah dah tu. layann. 


 sedap giler weh. =)

tetap tak lupe nak buat serawa. hehe, favourite tu.

ok lah, sempat juge ku meng-update. bye!

Tuesday, December 13, 2011

nasi lemak daun pisang


jarang update blog. seriously, mmg busy sekarang. tak tipu punye. 

last week, hubs kata teringin makan nasi lemak daun pisang. so ahad tu i buat. daun pisang beli kat pasar malam, rm1, hehehe. kalau ibu baca ni, confirm die kata sayang duit, sbb kat kg, tak usik pun. berlambak aje daun. buat 4 bungkus, 2 makan kat umah, lagi 2 tapau makan kat kolam air panas sambil lepak2 baca paper. 


 hubs cakap nasi lemak saya buat adalah terbaek. bangga. :)


kolam air panas ni dah jadi tempat rutin kami. selalu je pergi, kata dekat kan. hehe. 


ok lah, nanti2 sy update lagi. bye for now.

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday: Rojak Singapura




Tuesday, December 6, 2011

makan-makan @ Nando's


last weekend kami jalan2 cuci mata. actually dah berapa kali nak tengok wayang, tapi takde movie yg sesuai. nak tengok breaking dawn, tapi org kata byk deleted scenes, tu yg cancel. amboi, deleted scenes pun ko nak tengok eh. hehe. bukan ape, tak best la byk scenes potong, baik tak payah tgk wayang kan. so kite tunggu dvd keluar ye.

anyway, kami makan kat nando's aritu. first time uols. hubs 2nd time, i je first time. kakak i dari dulu asyik cakap sedap nando's ni. tu yg try. 



 nice deco.

 premium orange juice & ice lemon tea

 sauces. cute kan? tapi semua sos die masam dan tak manis langsung. kalau ada sos cili mmg lagi mengancam dan feel i makan ayam tu. 

 1/4 chicken dgn 2 sidelines

 extra hot bebeh. tapi takdelah hot mana bg i. 

 ni hubs punye, 1/4 chicken with rice. ayam kat nandos ni kirenye sedap la. i like. 


 licin uols.

hubs hadiahkan saya ini, sempena menjadi isteri/bibik/bestfriend yang kuat bebel, garang, manja, sweet, penyayang, rajin, pendengar masalah yg baik sepanjang 2011. hehe. mekasih sayang. love u too lah!

=)

Friday, December 2, 2011

kenduri kahwin @ batu caves


rasa macam berkurun tak update blog. kesian blog. tapi twitter i sentiasa active yo. yg follow twitter sy tahulah. ni baru nak update balik blog ni. 

hari tu pergi wedding colleague hubs kat area batu caves. abis wedding ingat nak pergi tgk dewa murugan yg warna emas tu, tapi kemain terik panas, terus cancel. 

gambar tak amik banyak pun, majlis ni pun simple, sebab diorang buat nikah gantung so masa ni baru majlis, inipun majlis belah lelaki, mmg simple jela kan. 






otw balik, terasa panas lalu nak makan cendol. singgahla tapau cendol tepi jalan. satu tawar, satu manis celdolnye. mule-mule i amik yg tawar, pastu tukar amik yg manis. sian hubs. hehehe


ok bye. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...