Thursday, January 12, 2012

6.15 pagi


mmg setiap hari pukul 6.15
jam berdering
lebih tepat handphone berbunyi

sebab dah set isnin samapi ahad
pukul 6.15 wajib bangun
alamat takde jam
tak bangun pulak
subuh entah kemana
kerja entah kemana

kalau malam tido nyenyak
bangun 6.15 mmg heaven
badan fresh, energetic

tapi kalau malam tidur terganggu
alamat bangun nak ke toilet
sambil mata pejam
siap2 solat pun tertido.
eh.

mana tak nya tgh tido
jiran test moto
prang prang prang malam2
terus melompat dari katil

takut apa berlaku
kena juga tengok
mana tahu ada rompakan atau apa
rupanya sekadar jiran yg sokmo jadi mekanik.

tapi redha jela
kalau ikut hangin satu badan
tapi nama pun jiran
dalam tak suke2
tetap bersebelahan.

ada sorang dua yg kami respect
sbb mereka pun respect kami
selalu berbual2 dgn hubs
dan jaga rumah time cuti. 

so, kalau jumpe
sengih, walau dalam hati
nak aje cakap
kau kacau aku lagi siap kau

setiap pagi pukul 6.15
kadang2 bangun lagi awal
sbb tido awal
atau bangun awal nak buat nasi lemak
nasi lemak rumit sikit dari sarapan lain
sbb tu 5.30 dah bangun.

hari2 mmg confirm bangun jam 6.15
sbb dah biasa
deringan loceng pun dah dalam kepala
kalau bukan saya capai, hubs yg capai handphone
tapi kalau hubs capai, snooze memanjang.

itulah kisah 6.15.
setiap hari pun bermula 6.15.
kalau hujung minggu 6.15 untuk solat saje, lepas tu sambung tido lena........

:)


1 comment:

shahdiana said...

akak up sket...6.30...hahha..itupun kadang-kadang snooze jugak sampai nak ke kol 7

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...