Thursday, January 19, 2012

review filem ombak rindu


pagi tadi baca review kak liza tentang filem ombak rindu, now i pun nak buat review jugak. mmg lambat, tp since semua org tahu pasal filem ni, ape salahnye i bagi i punye pandangan pulak.



1. dari awal citer, i rasa eh, best jugak citer. sbb tibe-tibe macam boleh terima maya karin. tapi kalaulah izzah tu dibawa watak oleh fazura, neelofa mesti lagi best kot.
2. masa awal2 rasa best dgr lagu tu sampai ending, tapi lama-lama jemu pulak, dok ulang soundtrack yg sama, cume part adira nyanyi tu best la bagi i.
3. mungkin yg buat best citer ni sbb aaron aziz, kalau bukan dia, agaknye tak selera terus tgk. contoh amik farid kamil, langsung tak tgk.
4. yg adegan ranjang tu, tak perlu la kot, geli geleman aku tgk. kita faham kalau tak payah tunjuk., perlu ke nak berkemban semua tu. rimas tau, rimas!
5. why lisa surihani mcm seksi dlm filem ni? sbb die cakap die dah tak seksi dah skrg, pakai baju nmpak shoulder semua. tp mungkin, dah lama shooting kot. positive thinking.
6. spt biasa azizah mahzan mulut bercakap nak over, tp takpelah, masih acceptable.
7. dlm citer ni aaron aziz peluk maya, lisa dgn julia. i siap kira tau. haha. untunglah aaron..... :))
8. bak kata kak liza, mmg tak menitis air mata tgk citer ni, unlike others yg cakap sedih2, i cume rasa part sedih bila izzah terpaksa relakan suami bersama dgn mila. tp itupun feel tak sampai.
9. bila dah tibe scene driver tu ckp die ayah sebenar haris, terus i lajukan. bg i dah mengarut dah tu. mcm tibe2 je. langsung tak feeling. 
10. overall, overrated kot. tp not that bad la, dan i faham jugak kalau ada yg dok suke sgt flm ni.
11. dan kalaulah tudung izzah lawa2 sikit, lagi selera kot i tgk. cer comel sikit, ni tudung serupa budak tadika.
12.  saya pun pernah baca novel die, tapi tak ingat dah. ingat gitu2 je. 
ha, skrg filem bujang telajak tayang kat wayang? korang taknak tgk? mesti best. ok yes, i'm being sarcastic. :)

3 comments:

Tina Othman said...

kalau fazura, confirm lg meletup, tapi betullah kan, tudung maya karin tak cantik langsung

pastu lisa punya mekap, mcm tak comel je dah dia

shahdiana said...

akak pun suka fazura..dia sangat natural....

Jay said...

Nice post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...