Thursday, February 2, 2012

Movie Review: Twilight Breaking Dawn Part 1


i am a fan of twilight movie franchise. dari yg first sampai yg breaking dawn part 1, semua i suke. like seriously. filem cinta yg ada unsur action sikit, sape yg tak enjoy kan? ok, i know some, at least i know hubs tak berapa suke twilight. but, i'm fine, lelaki mmg kureng citer ni, jeles kat edward dgn jacob lettew. hehe.

image: google

1. bagi i, filem ni best sgt..... sgt. i mean kalau korang mmg peminat twilight, tentu korang suke kot citer ni. ingat hari tu nak tgk wayang, but then ramai ckp byk cut scenes, terus tak jadi,  download instead.
2. wpun tgk sorang-sorang part malam pertama tu tersipu2 i dibuatnye. ewah. tp takdelah lucah melampau, tp normallah sbb selama ni tgk watak bella sempoi dan mcm blur, tp kali ni tgk die seksi, tu yg rasa, eh, malu pulak. haha.
3. filem ni panjang sgt, so i rasa puas tgk. yes, i tgk tgh malam supaya nak feel tanpa gangguan hubs. haha. hubs tak minat sgt citer ni, kalau die tgk byk pulak komen nye kang.
4. part paling best tak tau nak cakap, sbb i mmg suke the whole story. ok mungkin masa bella honeymoon kot, part tu mcm sweet sgt. tp bile start bella pregnant pun best jugak.
5. i dont understand org yg kept bashing citer ni, sudahlah kau mmg tak minat twilight, why bother watching this one? i mean, dah tahu tak suke, tak payah la tgk. dah tentu ini movie franchise, so jalan cerita mmg macam tu jugak lah. macam i tak suke pirate of the carribean, so mmg tak tgk pun, sbb tahu kalau tgk pun mmg menyampah. ha, gitu.
6. so i rated 8/10 bcos i'm a fan. dont care what u haters think. hehe. 
7. now i dah 2 kali tgk sbb best sgt kan. sila la tgk if you're a fan of this movie franchise, but if not, then avoid, you'll totally gonna hate this movie.

that's it. bye for now. :))

1 comment:

shahdiana said...

sume yang jadi fans memang minat kan...akak kena try tengok nih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...