Thursday, February 16, 2012

nasi beriani gam johor @ restoran anje, bangi.


jalan-jalan cari ayam penyet wong solo end up ke nasi beriani bangi instead. takpe lah. ntah katne wong solo tu, main terjah je mmg lah tak jumpe. dlm gps pun takde, yg ada wong solo kl. hubs pun kebetulan mmg nak ajak makan nasi beriani restoran anje tu, so ke situlah kami. last makan bersama kat situ time belum kawen kot. so sedap yet murah juge. 

 choices: ayam kampung goreng, daging, ayam merah, kambing beriani.

 hubs makan kambing. minat betul mkan kambing hubs ni. rm8.30

 ayam masak merah. rm6. yg tak sesuai keropok die tu, kan patutnye papadom atau keropok yg segi empat tu kan. yg ni mana sesuai. tp redha jela. 




puas hati, rasa sedap, harga pun ok, way better dari putrajaya yg harga beriani kambing sampai rm27. apa kes mahal sgt. 

ok bye for now. :)

5 comments:

cha said...

aaaa sedapnyaa. sedap mcm jm beriani house tak?

Tina Othman said...

sedapnya, lama tak makan nasi beriani

ZEEQA AJIE said...

kalau kat Johor, tak payah pergi kedai nak makan briani gham.

pergi je rumah kenduri kahwin, ada la tuu briani gham~ hehe

Cik Wanie Ghani said...

bila baca entry pasal nasi beriyani gam johor,
rasa mcm x sabar nak blk johor,
hihihihi

Papa-NtiQ said...

hi intan...nampak menyelerakan...tak tahu lak kat bangi ada restoren ni

Nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.

Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...