Monday, May 21, 2012

cuti-cuti malaysia: pangkor trip (teluk dalam resort)


early may haritu, family i sekeluarga bercuti ke pulau pangkor. kitorang stay dekat teluk dalam resort yg dalam cerita senario beach boys tu. resort ni agak terpencil but the environment quite nice. semua resort dibuat dengan kayu kayan, so cantik dan redup mata memandang. ok, lemme start from the first.

 bertolak dari rumah i kat rawang ni around pukul 9 mcm tu. naik dua kereta. masa ni, berhenti rehat di hentian plus. sampai lumut dlm pukul 1 macam tu, lalu gopeng.

  
selesai lunch, solat di surau dekat terminal dan menanti naik feri pukul 3.30.


 view of the terminal from inside the ferry.

 
 on the ferry to pulau pangkor, hubs duduk next to a taiwanese tourist yg banyak tanya. haha. nasibla hubs kene melayan pakcik tu.


 perjalanan dlm feri lebih kurang 20min, then ada kenderaan lain yg hantar guests sampai teluk dalam resort, pangkor. 

 bungalow for 4. rm700++ per night. we took 1 extra mattress rm80 for 2 days.

 lepas rehat sekejap after dah sampai resort tu, perut dah lapar nak makan nasi. masa tu dah petang, so nak cari dinner. tanya punye tanya, bincang after bincang, we've decided untuk berjalan menapak mencari kedai makan. takde kedai makan sgt around di teluk dalam resort ni setelah beberapa kali kami tanya tntg segala service pasal foods delivery and all pada pihak resort. restoran sekampung inside the resort ada, but dinner aje dah rm30 per head. ala carte takde pulak. -__-

 power rangers. tetiba.

sampai naik penat si qalesya ni ikut menapak. my BIL jaga my little nephew dgn ayah i dok menunggu dlm resort. kami berenam yang menapak. satu keje betul. nak sewa moto sampai rm30 untuk separuh hari, padahal nak guna cari makan aje, pastu kene isi minyak sendiri, buat susah2 pulak nak cari minyak.tapi takpe, sesekali berjalan syok jugak. tak rasa seksa pun.

 esoknya, pepagi buta kami mandi laut. tp pantai dkt area teluk dalam ni tak berapa best. berpasir airnya, tak jernih. ini tidak patut.



after that, kami breakfast dkt sekampung cafe. choices lebih kurang mcm hotel seri malaysia lah. biasa-biasa aje.


 my dear parents. excuse my dad's face...  :)

my kak long and her family
ada banyak lagi nak share, nantikan sambungannya esok ok. bye!!!

6 comments:

cha said...

bestnya bercuti dgn family tp tgk air laut dia mcm tak brp nak lawa je u

jedi said...

wah best bercuti..

teringin nak ke redang..sampai skang belum ada peluang...

cindyrina said...

seronokkan sekali sekala bercuti ngan family. I nama je orang Perak tapi Pangkor pun tak pernah pegi...uwaaaa!!!! blogwalking :)

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Anonymous said...

Ada tak kedai mkn sekitar teluk dalam resort ni?

intan izani said...

anon,
ada satu kedai agak dekat tp ahad tutup tak silap, boleh tny pak guard atau mana2 taxi driver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...