Monday, May 14, 2012

La hot spring & Lata tembakah, Jerteh


hari tu masa balik kelate, MIL ajak pergi kolam air panas nun di jerteh. konon janji dgn family member MIL, tp end up, diorg ada hal, last2 kami pergi sendiri. siap sesat-sesat lagi, tp kejap jelah sesatnya. perjalanan took about 2hrs plus. mungkin kalau tak sesat just 2hours, tp kalau bayangkan just nak pergi kolam air panas sampai 2jam, tak sanggup wei. tp at least merasa, nama pun mak mertua ajak. hehehehe. MIL dah pernah pergi, so saje nak tunjuk kat kami. padahal kat kolam air panas kat rumah i, kemain dekat lagi, luas plak tu. hehe. 

parking rm1 per head. tempat parking agak limit. so kalau lambat mmg kene parking kat luar. 


 sampai-sampai terus makan. lapar punye pasal. kat area ni sesuai utk budak2 sbb air super cetek.

 meriah time ni, cuti hari buruh katakan.

 air panas. 

 mil aku ni asyik termenung. ape tah dimenungkannya. hehe.

 anak beranak. 

kami cari tempat yg agak kedalam dan lengang, baru best mandi takde sape usha. :) air terjun takde, setakat air macam ni je, tp best jugak sejuk dan nyaman.


 hubs dan abgnya @ lata tembakah. kat sini, mmg penuh sgt org. pastu diorg semua parking jenis double park. main parking je block kereta org. naya org yg parking depan sekali pastu ada berdouble-double kereta lain yg block. haritu tu pun tgk ada satu couple ni gundah gulana tak boleh nak balik. nightmare. o__O


ok, bye!

2 comments:

cha said...

kt kampung i pn ada kolam air panas tp free je sbb tak dikomersilkan.

iedchan said...

hehe beshnye..pg mandi air panas..nak pg jugak..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...