Tuesday, May 29, 2012

menara condong, teluk intan.


otw balik dari pangkor, kami sefamily singgah di teluk intan, nak tengok menara condong. walaupun lahir di perak, kampung kat perak, belum pernah lagi sampai teluk intan. kesian.

 sebelum tu, after sampai je dari pulau, kami pergi lunch di lumut. tempat sama yg kami lunch before pergi. harga reasonable. dan sedap.

 sedapnya udang. baru-baru ni kat pasar tani batang kali, ada jual udang galah. harga sekilo rm60. mak aiii, mahal giler. sekilo dpt dlm 6-7 ekor. giler ar. walaupun teringin makan udang galah masak sambal tumis, tp sbb mahal melampau telan air liur jela. hehe. tak sanggup i sampai rm60.




menara ni masih cantik lagi. terjaga dan nampak kemas. jam pada menara tu pun berfungsi lagi. sekeliling menara tu ada macam pasar jual-jual. tapi kami tak singgah pun, penat dan tak kuasa nak bershopping lagi. eh.



 and then, parents i ajak makan cendol di medan selera depan menara condong tu. mule-mule ingat nak makan sate, tp mungkin time kitorang pergi tu awal sgt, banyak kedai baru buka. so makan cendol dgn gado-gado jela. 

 gado-gado atau cucur. tapi bukan ke patutnya gado-gado ni buat macam rojak tu. letak timun, telur semua. whatever la kan.

cendol yg aneh rasanya. aneh in a bad way. oops. banyak complain saya ni. pergi buat cendol sendiri.

ok la, bye peeps.

 

1 comment:

cha said...

sedapnya tgk ikan cencaru dgn ulam tu. i pn xpnh smpai menara condong ni lg. pstu paling pathetic i ingat menara ni kt penang hahaha k malu :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...