Tuesday, May 22, 2012

Pangkor trip (kilang sate, kota belanda,kuil)


Second day di teluk dalam resort, after mandi pantai dan breakfast kat resort, kami pergi jalan-jalan sekitar pangkor. 

 dengan menggunakan khidmat teksi ni. dua jam tour di pekan pangkor chargenya around rm80-rm100. extra hour akan dicharge. kami tour lebih dari 2 jam, yelah mana sempat nak gocoh-gocoh nak beli barang itu ini, tapi kene charge rm80 je. terima kasih encik madi.


 kilang boat chinese punye. 3 bulan boleh siap satu. ayah i cakap, orang melayu buat mungkin tak terapung. tak baik tau kutuk race sendiri. o_O

 kilang sate. kalau pergi sini, korang wajib beli ikan bilis dengan ikan masin tau. keropok udang pun ada, macam-macam ada.


 gamat kering.


 kami beli ikan kurau masin dengan ikan bilis. ikan bilis kat sini sedap sbb macam tak hanyir tau.dia rasa macam bersih aje. 

 dengan encik madi tu bawak kami pergi kuil. mak i bila dgr kuil, terus macam, eh, kuil nak buat apa pegi. encik madi cakap kat kolam ada ikan besar punye. mmg agak besar ikan tu. terkejut jugaklah den ni.

 ikan besar punye. tapi tak clear sgt gambarnya.

 kat sini i beli fridge magnet and topi. kalau uols pergi sini, nak beli fridge magnet, kat sini murah. kat tmpat lain agak mahal bg i lah.

 then, kami ke galeri pangkor. barang-barang sejarah di pulau pangkor.



 ini pula kami dibawa ke kota belanda. masa ni anak buah i meragam nak macam-macam. pergh, satu area dok tengok dia. lawak betul. takde apa pun kat sini, kecil je pun area ni.

 nyonya jual sayur dengan my younger bro.



 lepas tu, kami shoping baju, t-shirt, skirt bla bla bla. and then, encik madi hantar kami lunch kat kedai ni. lapar gile time ni. 

 kenyang sudah.

 balik ke resort. tour pulau pangkor mmg aktiviti wajib kalau dtg pangkor. kalau tak, mmg sia-sia jelah dtg. kami kene charge teksi ni rm80 je pun. ingatkan mahal lagi, sbb kemain lama lagi berjalan. 

ok, nanti i sambung lagi cerita di pangkor. bye for now.

12 comments:

cha said...

mak i klau tau org pg pangkor je mmg dia kirim ikan bilis dgn sotong kering tu. sedapnya kan.

ala br nk tgk gmbr ikan tu tak clearla plak

intannorhaida said...

ayong rasa boat tu bukan 3 hari siap satu...3 bulan la....bukan boat kecik tau...... check ur facts again pls...hehehhe

Azmira Yusof said...

bestnye kak dan family
murah lah teksi tu . satu family bley bawak . :)

shahdiana said...

bestnya intan...ada beli hadiah untuk akak tak...heheheh

Azlin said...

Salam seronoknya pg Pangkor.

Jemput singgah my blog ye.

fashah84 said...

Fridge magnet satu!!!!

intan izani said...

cha,
ikan bilis tu buat nasi goreng mmg best.

intan izani said...

ayong,
agh dah betulkan statement tu. tersilap dgr mungkin. hehe.

intan izani said...

azmira,
kan, kat sana teksi mmg mcm tu semua. senang nak tour, barang shopping boleh sumbat aje.

intan izani said...

shahdiana,
takde beli apa2 la kak. hehe. sori. lain kali eh.

intan izani said...

azlin,
ok nnti i singgah k.

intan izani said...

fazee,
sori la, beli utk diri sendiri aje. lain kali la eh. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...