Friday, June 15, 2012

berkelah di hutan bandar


last time i kat sini, agaknye bertahun-tahun yg dulu. dulu i punye hostel betul-betul sebelah hutan bandar ni. so, every weekend pak guard atau warden suruh jogging kat sini. kirenye zaman tu, dgr perkataan hutan bandar je rasa trauma. hahahaha. malas punye pasal. yelah, memanjang jogging. i dahlah kurus kerimping dok asrama punye pasal, makan tak cukup, penat basuh baju bla bla bla. suruh pulak memanjang jogging. hehehe. makan tak cukup sbb i tak selera lauk kat hostel, makanan diorg sendiri mmg on time aje, 5 kali sehari pulak tu. dahsyat u. dulu jela, skrg kalau bab makan, mmg nombor 1, jarang sgt tak selera. -__-

so masa balik jb haritu, kak yong i ajak pergi berkelah kat sana. i pun ok jela. rindu jugak nak jejak kaki kat hutan bandar ni. terkenang zaman jahiliyah dulu. maklumlah dulu i rebel gila, degil, nakal. tapi takpe org kata org nakal masa sekolah bila besar jadi baik. tu yg skrg i isteri yg solehah.... solehah ke masalahnye? hehe.





 peace y'all! 




 sampai-sampai terus makan. masing-masing lapar. yang tak bestnya time ni ramai org. weekend pulak tu cuti sekolah kan. cuaca pun agak panas time ni. berpeluh-peluh berkelah. tapi still, we had fun :)

 sorry ibu, didn't notice you weren't ready yet. hehe.




 ape yang i fikir bila nampak ni semua? is it the same place i used to go every week?? quite cantik jugak pool area ni. wpun pack dgn org, i think still terjaga area ni.


 tempat menuggu di area toilet. toilet pun bersih. unexpected betul.


 sesekali berpicnic macam ni seronok juga. tapi mungkin time kami pergi ni cuaca agak terik. luckily, ada jugak dapat pondok kosong untuk lepak before balik tu. tapi lupe nak snap pic. i pergi sana ingat nak makan aiskrim sambil lepak-lepak, tapi takde sorang pun jual askrim, rugi-rugi. 

oklah, later guys.

4 comments:

cha said...

bestnya sesekali dpt piknik dgn family kan. tp cuaca panas tu yg tak tahan

ratu siput said...

RS org jb gak...salam perkenalan :)

intan izani said...

cha,
tulah pasal, kalau redup lagi syok.

intan izani said...

ratu siput,
hai, salam kenal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...