Friday, June 1, 2012

kedai makanan johor


kalau kat area sini, rasa macam susah sgt nak dpt soto yang best, mi bandung yg best.. bla bla bla. then, the other day, i terpandang satu bunting kat sebuah warung tepi jalan ni, tulis makanan johor. soto, nasi ambang etc.i pun apalagi, terus ajak hubs singgah. so masa weekend kami pergi.

 sampai-sampai terus i order soto. pakcik tu bukan main peramah dan mesra senyuman. bila dia tahu i org johor, kemain banyak sambal kicap dia letak sbb i yg tanya ada sambal kicap ke tak. gila pedas tapi sedap. 


 hubs pulak makan mi bandung. pun pedas tapi sedap. power ar.

 yang ini, dia letak atas meja kami. nasi ambang. tapi kami tak makan pun. ingat next time nak cuba. beli satu share berdua. 

 hubs yang tak tahan pedas.

 kedainya kecik je, tapi i rasa selesa dtg sbb pakcik tu baik sgt, peramah. itu isteri pakcik tu.

ini masa second time kami sarapan situ. i still makan soto, while hubs makan nasi lemak. second time ni sambal kicap sikit je dia letak, mungkin sbb anak dia yg hidang. tapi ok lah, tak lah pedas melampau kan.

ok later peeps.

6 comments:

cha said...

Senangla u dh ada kedai feveret makanan johor

sha said...

kalau nak perencah mi bandung muar, sy ada jual sis. confirm sedap ^_^

http://www.facebook.com/CHARMSandCOLORS

Kump. Abang2 Keluar UMNO said...

Kami mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah, hutang selesai. Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul..

Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.


Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR.... Yakin dan percayalah, anda tak rugi apa2 jika bg peluang kpd PR malah untung..



Jika adik2 semua tak yakin, buktikan video dibawah adalah tidak benar

http://www.youtube.com/watch?v=TtEnNzCwXCk&feature=player_embedded

Mohon Adik2 Semua Lari Dari Puteri Dan Pemuda UMNO. 4 juta anak2 muda perlu lari segera tanpa perlu berdolak dalik. Pergerakkan Puteri Dan Pemuda UMNO Bakal Dibubarkan Sebelum PRU Ke-13. Perjuangan mereka sudah tidak betul. Mereka hanya pandai menerapkan budaya samseng kepada adik2 semua. Lihat sendiri BUKTI di bawah jika tak percaya..

BUKTI * (MESTI TONTON)



~ Orang Muda Geng Kita - Usaha Dengan Doa ~



~Pergerakan Pemuda Dan Puteri UMNO Terengganu Pergerakan TerBODOH Sepanjang ZAMAN~
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196

5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1




p/s: copy, paste & edit dari 'Adik Sayang'

intan izani said...

cha,
tulah pasal. suke i.

meera rais said...

kedainye kat mana eh?

Mee Bandung Bp @ Shah Alam said...

Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

Senarai Rakan niaga kami:-

Restoran Anjung Warisan
Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


Gerai Makan MBJB Skudai Kiri
Gerai makan No.7 (Sebelah Cimb Bank)
Bertentang dengan Bangunan Petronas Bandar Baru Uda, JB
Waktu niaga: 3.30petang hingga 12malam


Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam. Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm


Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak) Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur. Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


Kopitiam Sukand's
62 Jalan Bandar, Port Dickson


Restoran Syahirah
No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


Restoran Mama World
973 Jalan S2F22, garden Homes, Seremban 2


Warong Hijrah
10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh

Terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...