Thursday, June 14, 2012

masakan ibu tercinta


kalau balik kg, mmg nak rasa air tangan ibu. kalau ibu dtg sini, i yg masak, so kalau balik kg, seboleh-boleh i nak ibu i yg masak. simple pun tapi tetap kene dgn tekak.

antara masakan my mom yg sempat i snap. tak boleh amik semua gambar, sbb nanti ayah i cakap, apesal la budak ni semua gambar nak amik? hehehe.

 i selalu rasa ibu i hebat dlm buat sambal tumis. oh mungkin mmg semua mak mak di dunia. :)


 i requested soto haritu, so ibu pun buat. i ialah hantu soto tapi make sure kene ada sambal kicap. marvellous i tell u!

 hubs on the other hand, kurang suke soto nasi tu, so hubs makan dgn mi. rugi sungguh hubs ni.

 ibu buat nasi lemak for breakfast. yummeh! juga roti john sardin.

 dan i sempat belikan my parents chicken foldover. my mom beria nak try, tp my mom ckp tak sedap sgt. i pulak rasa not bad, sedap jugak, i suke, tapi i kene tambah sos cili la. 

hubs pun suke. agak mahal tapi cukup kenyang makan. 

ok, nanti i update lagi. bye! btw sorry for the pic's quality, kurang cahaya gamaknya sbb i mmg tak pernah on flash. :)

4 comments:

cha said...

masakan mak mmg yg terbaik kn. even simple pn kita rasa sedap sgt dh. i untung sbb masakan mak mertua i pn sama mcm mak i so duk jauh dr mak weekend balik rumah FIL dptla rasa masakan mak mertua.

i tak try lg chicken foldover tu. nmpk mcm tak menarik je huhu

Ryyn_kiss12 said...

teringat dulu masa kat JB selalu dapat makan masakan ibu angah...alahai rindunyer nak makan masakan makcik....nnti kem salam ibu ye! :-)

Intan Norhaida Hussain said...

nuryynn...
kalau nk rase lg...dtg je.....bukan jauh pun mlaka ke jb kan..hehheeh

Intan Norhaida Hussain said...

nuryynn...
kalau nk rase lg...dtg je.....bukan jauh pun mlaka ke jb kan..hehheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...