Tuesday, June 5, 2012

snow white and the huntsman


last friday, hubs ajak tengok wayang pilihan i. konon sbg hadiah birthday i yg belum pun tiba lagi. haha. sbb kami jarang tgk movie lately, so kalau tgk tu mesti cerita best atau sbb special dating gitu. 

ok ok. so of course i pilih movie snow white and the huntsman.


to me, this movie sgt interesting. mungkin sebab kristen stewart acted in it, sbb i peminat twilight so of course i jadi suka kat dia. and filem ni buat dia lagi nampak cantik. nama pun snow white kan. kalau tak cantik, tak best lah.

keseluruhan cerita pun menarik dari mula sampai akhir. fantasi yang cuba ditonjolkan tu menjadi. for example masa dlm black forest (ke dark forest?) and masa dlm taman fairy tu. kalau uols tahu pasal fairy tale snow white yang original, then u tahu filem ni mmg dibuat mengikut yg asal cume diolah menjadi lebih complicated dan lebih byk aksi. dwarves, apple, etc. i suke semua dwarves tu, comel wpun in real life tak semua nya dwarf, ada yg normal.

queen ravenna lakonan charlize theron juga adalah hot. yg tak hot adalah cermin mirror mirror on the wall yg aneh itu. i tahu diorg cuba buat kelainan supaya nampak lebih gah, tapi bila dah buat cermin tu boleh keluar macam tu, tapi takde rupa pula, i think diorg patut come up with better idea la. tapi it's ok, still can accept, not that bad.

juga yg tak berapa best adalah ending yang tak menceritakan pasal snow white dgn huntsman. i rasa patutnya die tunjuk yg snow white end up dgn si thor tu. i mean si huntman tu. tapi mungkin itu dah lain sgt dgn original version kot. actually i still think, yg endingnya ok, tapi hubs la komen endingnya tak cukup power bla bla bla.

tapi macamana pun i suke so i rated 7/10 for this movie. tapi lain org lain minatnya. hubs cakap bg dia filem ni boleh tahan tapi takdelah best gila. walaubagaimanapun, katy perry tweet filem ni best ok. 

so, pergi lah tgk, jgn malu-malu esp kalau uols suke Kstew. bye!



4 comments:

cha said...

i pn dh lama tak tgk wayang huhu. tp mcm best je cite ni. cuma kazaa kate kalau pengarah dia sama dgn cite twilight dia tanak tgk huhu

Tina Othman said...

wah bestnya, lama gila tak dpt tgk wayang

neverletmego said...

:) intan salam...rindu nye kat dia...:) yes yes ....boleh smbung baca .

neverletmego said...

:) intan salam...rindu nye kat dia...:) yes yes ....boleh smbung baca .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...