Monday, July 23, 2012

menu berbuka yang i masak so far


inilah menu yg i dah masak setakat ni. so far i baru je merasa murtabak ayam dari bazar. yg lain semua menu di rumah. nothing beats your own homecooked food kononnya kan. 

 udang goreng kunyit

 ayam paprik yg tak hancur i blend. hehe.

 kentang cili api

 ikan bakar + air asam.

 kuih sagu yg sedap dan sgt cepat buat.

rojak. i buat kuah cabai mcm tu je, tak kuasa la pulak buat kuah kacang kan. buat kuah kacang pun tak pernah, ada hati pulak berangan. hehe.

harini nak masak apa pula ye? anyway, selamat berbuka. eh.dan selamat bertarawikh.


6 comments:

Intan Norhaida said...

wow..dasyat....menu tu tuk 2 hari ni ke......recipe amik mana???
nmpak sedap...

cha said...

hish sedapnyaaa u. ikan bakar tu kecur air liur i perghhh

Masreena said...

salam kak intan, selama ni silent reader, masreena suka sangat baca blog akak, sebab happening dgn aktiviti keluarga serta banyak resipi yg sedap2. akak kalau tak keberatan tolong ajar buat kuih sagu boleh? thanks kak..

intan izani said...

ayong,
resepi ikan google. resepi kuih mmg sendiri dah lama tahu, resepi lain pun mmg ada dlm kepala. hehe.

intan izani said...

cha,
try ok, mudah je buat. hehe.

intan izani said...

masreena,
1 cawan sagu biji rendam
1 cawan gula pasir
3 cawan air
pewarna
daun pandan
(kalau nak sikit,guna cawan kecik)

try eh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...