Thursday, July 26, 2012

menu bulan Ramadhan dari dapur saya


sambungan menu yg i dah masak dlm bulan puasa ni so far.. maaf lah kalau buat korang lapar. hehehe. gigih saya amik gambar stp kali lepas masak ok..

 kari daging 

 sardine roll. dulu sy adalah peminat setia benda ni, tp skrg dah tak minat sgt.. why why?

 mi goreng mamak kesayangan kami. eh. sbb sedap melampau. haha. sendiri masak sendiri puji. beza mi goreng mamak style dgn melayu style. ialah masa nak tumis lada tu campur sekali rempah kari daging 1 sudu dan goreng mi sampai garing, mi goreng mamak kene kering baru syok. dan cili boh tu kene letak byk, sikit tak best.

 kacang pjg goreng dgn hati, this one untuk sahur the other day. i hidang sekali dgn ayam goreng, jadilah sahur je pun.

 yummilicious ikan pedas/sambal ikan.

 udang goreng tepung. semua jenis tepung i mix, tepung jagung, gandum dan tepung kfc tu. :)

sayur sawi goreng cincai namanya. 

itu sahaja. akan disambung tayang beberapa hari kemudian. kumpul gambar baru syok. harini hubs cakap tak payah masak beli semua kat bazaar saje. bagus juga, tekak ni rasa nak berbuka dgn nasi kukus ayam pulak. eh.

btw, sapa yg tanya resepi kuih sagu that day, i dah reply kat comment section ye.

selamat berpuasa hari ke 6!!

5 comments:

cha said...

sedap u sume menu. oh nak try buat mee goreng mamakla

Intan Norhaida said...

i expect more from u.... ko kan rajin masak.... heheheh

intan izani said...

cha,
try lah sedap tau. kalau rajin buat cucur sekali masukkan. :)

intan izani said...

ayong,
kdg2 je rajin.. hehe.

neverletmego said...

wadus sedap nye intan ..:) hehe ni teringinnak buat esok ni :)
selamat berpuasa dear darling

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...