Monday, July 30, 2012

menu ramadhan dari dapur saya


lagi menu yang saya masak sepanjang ramadhan kali ini. 

 nasi goreng untuk sahur. makan bersama ayam golek separuh yg dibeli utk buka.

 mihun goreng untuk buka. sayangnya, tiada stock taugeh dan kucai dlm fridge kalau tak pasti lagi mengancam.

 siakap 3 rasa. our fave!

 kailan ikan masin air tangan hubs. <3

ini menu sahur pagi tadi, woke up at 4.15, i cooked everything from scratch. dari blend lada utk buat cili boh sehingga perah santan dari kelapa parut. haha. no joke. siap semua pukul 5.05. nasib sempat. tapi hubs mmg cakap i masak cepat. wahhh. tapi tak cecepat makcik2 di kampung yg sudah hebat.

tahun ni jarang beli di bazar sbb everytime beli the taste tak suit kami punye selera. btw, selamat berpuasa hari ke 10. alhamdulillah. bye!

6 comments:

Tina Othman said...

semua pun sedap2, wah dasat intan masak nasi lemak pagi2 untuk sahur & mmg sangat cepat, kalau saya yg terhegeh2 ni confirm tak sempat hehe

Masreena said...

ya allah.. kagum sangat kak akak.. mesti expert giler ar masakkk.. camane boleh buat sambal secepat tu ek??

Intan Norhaida said...

dlm byk2 ni, pling tempting,tgk nasi greng tu..... x pnah wat nasi grng tuk berbuka, sahur adela...shud try

intan izani said...

tina,
haha. saya dah boleh agak sy masak berapa lama sbb tu berani amik risiko. hehe.

intan izani said...

masreena,
mana ada expert dik. sikit-sikit bolehlah. sambal mmg cepat je buat, minyak biar lebih dari cili boh tu, tu yg cepat garing.

intan izani said...

ayong,
itu utk sahur la yong. buka tak pernah lagi wat nasi goreng.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...