Tuesday, July 17, 2012

of puasa and durian


puasa dah nak mula. cepat betul masa berlalu. rasa macam baru je masuk 2012. either jumaat ni atau sabtu ni, are u ready peeps? hehe. ready tak ready puasa wajib yo. 

sudahkah kalian menikmati menu kegemaran kalian sebelum ramadhan menjelma? yelah, kang tgh puasa teringat-ingat. teringat burger bakar, teringat dominos. time puasa mana sempat dah mentekadarah semua tu, tapi lepas raya masih ada, insyaAllah. 

dah puas makan durian? i mmg dah terlebih puas mkn durian mentah. cukuplah dah 3 kali rasanya this year. kuah durian/serawa pun dah 3 kali makan. tp kalau ada nak bagi, apa salahnya. ^_^ tp macaam teringin makan cekodok durian, alahai. kempunan jela. rasanya musim durian pun dah habis kot, mcm tak nampak org jual.

tp ni nak share gambar lama masa MIL kat sini the other week. time beli durian kat pakcik ni. mmg usually beli kat pakcik ni sbb senang runding dan cheaper some more. sometimes, pakcik ni siap bg free sebiji dua yg kulit rosak. kulit rosak isi elok sape taknak kan.





marilah kita mengurangkan makan di siang hari sbg persediaan menyambut ramadhan al-mubarak. bye!

6 comments:

Intan Norhaida said...

ibu baru wat cekodok durian aritu...abg long beli durian...hehehhe....

cha said...

i tgh puasa ganti ni esok raya haha. nk mkn sate la before puasa weeee. i dh lama tak mkn durian. fobia hihi

Outbound di malang said...

salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya! terimakasih ...

intan izani said...

ayong,
tahu! sbb tu teringin, tak terfikir nak buat time ada.

intan izani said...

cha,
makan jgn tak makan. kang puasa kempunan. hehe.

intan izani said...

outbound..
tq singgah. salam kenal!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...