Friday, August 31, 2012

3rd syawal in penang


mmg dah jadi rutin kalau pulang ke taiping, kami akan pergi rumah adik my mom, cik atan, di air itam, penang. mmg jarang jumpe sbb jauh kan, so setahun sekali jela dpt jumpa.

 on the way. ayah mmg pemandu cergas.org lain mmg takde can nak drive. hehe.

 penang bridge. 

 dah sampai. melepak depan rumah uncle i.

 pakcik2, makcik dan my lil bro.

melayan ayam serama.


 lunch nasi tomato. sedap gila kot. serious. biasalah bile org tua yg masak. sedap weii. hehe.

 pakcik i dan hubs berbincang masalah negara. hehe.

 singgah area batu feringghi beli souvenir. amoi kedai tu budget tourist atau kami yg budget tourist. entahlah. lol.

 then, singgah padang kota. again, makan time.


 char kue tiaw. rm8


 mi udang, rm8.

 pasembur, rm24. gulp. rm24 for this simple dish?? kalau kat tempat i kat sini pun rasanya tak cecah rm10. -____-

 every single thing were pricey yet the taste so so aje. even hubs' beverage was weird. dan udang pulak quite hanyir according to ibu. i tak faham kenapa diorg kat sini buat service macam ni. macam pakcik i cakap, diorg tamak macam ni, sampai bila-bila takkan kaya. dok la kau situ sampai tua jual pasembur.

qalesya trying cendol, and it tasted weird as well. so kesimpulannya, padang kota ni i thought syurga makanan di penang, but hell no, semak, rimas, mahal gila. cekik darah! baru mula duduk, workers kat situ approach mcm nak serang kita ke apa ntah. nak makan apa? nak nasi goreng? pastu repeat soalan byk2 kali. i think all the people there semuanya org luar. org penang confirm takkan singgah situ unless first timer la kan. 

indah khabar dari rupa.

anyway, berjalan-jalan bersama sanak saudara still sesuatu yg indah buat kami. thanx semua relatives ku. moga kita berjalan-jalan bersama-sama lagi di cuti akan datang. 

:)

2 comments:

Intan Norhaida said...

bab bincang masalah negara tu yg x leh tahan tgk..kuikuikui

Pocket said...

padang kota memang la mahal,
diorang katok kaw kaw ppunyer lah!!
uuii kat umah tu ader swing!!
memang besh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...