Monday, August 13, 2012

berbuka dgn family @ rumah adik


hai blog yg ku rindui juga kawan-kawan yg masih sudi terjah blog wpun tak sempat di update. insyaAllah miggu ni sy kerap sikit update. maklumlah, org dah keje ni lain mcm sikit moodnya, penat tambah malas. busy pun ye. wahhh, busy kerja pulak katanya. dulu, busy study.. awal-awal kerja mood pun tak best sgt, tu yg langsung taknak update blog :)

ok, last weekend balik umah adik kat chini, kuantan sekaligus jemput SIL hantar ke kl central. so sempat berbuka dgn parents i. so ini menu yg mak i masak. i tukang sedia bahan, ibu i yg masak. air tangan ibu still the best no matter how simple she cooked for us! <3 p="p">
 sambal petai udang

 lodeh kering, kegemaran arwah opah. rindu opah, makan ni teringat opah. sedap sgt, ayah pun suka lodeh kering ibu buat. :)

 ayam goreng terlebih garing kata ibu. hehe.


 ibu i, bulan puasa tgk roti pun teringin.hehehe.



so minggu ini teman hubs berbuka kat luar since kita haruslah berbuka dgn hebat before raya kicks in! wahh... syiok.

selamat berbuka kalian :)

4 comments:

Tina Othman said...

bestnya dpt buka puasa dgn parents, jeles tau

cha said...

Air tgn mak mmg terbaik even ikan goreng sekalipun heee :D

hainom OKje said...

Sedapnya.....lagi2 tak yah masak...he...he...

Intan Norhaida said...

angah...menu kite same je timeayong balik umah ibu...mmg sedapkan.... raya pulak le dpt makn masakan ibu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...