Thursday, August 2, 2012

lagi menu buka dan sahur dari dapur saya


lagi menu i masak. semakin ramadhan ke hujung semakin tak best nampaknya menu i masak. hahaha. 

 lega dah satisfied my crave over this, kentang kicap pedas. to eat only this and nasi panas dah cukup heaven. 

 ayam goreng yg i goreng dgn bawang dan carrot. menu sahur ni.

 masak lemak ikan kurau masin dari pangkor yg tak habis-habis lagi. hubs suka sgt masak lemak ni. tak habis-habis dipujinya. proud wife. <3 br="br">

 maggi goreng. hubs teringin sgt nak makan. biasalah bulan puasa maggi goreng pun teringin. hehe. tapi ni i buat time moreh. wah moreh katanya.

 sotong goreng kunyit untuk sahur. 

sambal telur untuk sahur. hubs dgn i suka telur kuning tu cair-cair sikit baru best. hehe.

ok itu je. btw, minggu depan saya start keje. mungkin ramai tak tahu kot yg i dah habis study. sebab mmg malas nak citer kat blog mahupun fb. tapi kat twitter adalah tweet pasal ni. bulan 10 kang baru konvo. tapi alhamdulillah dpt kerja mengajar dkt kolej mara eventhough temporary je. experience is the best teacher. so pray fo me ok! what next after that? let see, for now, follow the flow first. :)

6 comments:

cha said...

wah menu simple tp sedap i suka.

dh abis blaja? u sblum ni mmg surirumah tak kejela u? sorry tak tau. follow i la kt twitter shaxoza huhu bole borak panjang sikit :p

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

intannn...lama giler rasanya tak komen kat sini kan kan..

btw...nak resepi sambal telur tu boleh?????

intan izani said...

cha,
haah dok umah je, i dah follow u!

intan izani said...

eimy,
ada dua jenis either you nak goreng dulu telur tu atau masuk dlm sambal ok, both i suke. tp kalau goreng dulu, make sure goreng sebelah je, so lembut lagi telur nye.

sambal pulak, i blend lada kering sekali dgn bawang merah dan bawang putih. tumis dalam minyak smpai garing (jadi gelap) and make sure minyak lagi byk dari lada baru cepat garing. masukkan gula dua sudu besar, aji, air asam dan garam. siap! gula tu boleh jugak ganti gula merah, pun sedap! nak potong2 bawang besar pun boleh.

Intan Norhaida said...

kentang masak kicap..all time fav...lame x wat..

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

intan,

thanks sgt3 share resepi sambal tu. menjadi tauuuu selama nie tak jadi2....thanks yerrrr!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...