Wednesday, August 15, 2012

lagi menu iftar


yeay yeay dah nak raya! wah excited balik raya, mentang-mentang turn johor tahun ni. hehehehe. tp before masa raya phase, lemme share u my iftar's food. some i bought, some i cooked.

 nasi ayam rempit, cannot comprehend why rempit? nak tanya takut memalukan jawapannya. hehe.

 makcik tembam jual maggi mamak, kue tiaw mamak dan mi mamak. sgt-sgt laku. itu yg i try beli, hubs cakap, why ayang beli maggi bukan mi? i pun tak tahu, masa pergi tu, aunty tu terus tanya i, nak maggi  ye? i pun angguk mcm bodoh. tapi sedap la compare dgn others but still i cannot get the long queue everyday kat stall makcik tu. heibat! tp still i rasa maggi goreng i lebih sedap. wah, perasan pulak.

 murtabak singapore rm4. murtabak singapore ni sedap tapi kering kan. kalau beli tak pernahnya habis sbb kering sgt so tak syok dimakan, tp i suke tapi byk sgt kot.

 kari telur yg i masak after balik first day kerja. wah, kagum jugak, sempat lagi i masak ok.

 jelatah cincai boncai namanya. kubis dgn timun je, nenas mmg takde la kan.hubs teringin makan dgn kari telur. 

ni sambal ayam yg i masak utk sahur. yummm

ok itu je. rajin jugak i update dlm kesibukan ini. wah, selamat bercuti, segarkan mata bg yg nak drive jauh tu ye. pastikan co-pilot pun segar. hehe.

1 comment:

Intan Norhaida said...

wah...byk menu beli kat luar dh ye...maklumlah dh bekerjaya....mesti penat gak nk masak byk2 kan??? yg mana sempat la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...