Monday, September 17, 2012

bubur cha cha yang best.


tajuk nak best aje kan. hehe. btw, lama dah tak update blog. bila tak update mula rasa seram nak check blog sendiri. eh. 

seperti biasa, once dah out of ideas nak update sbb tak byk gambar kat luar, so i cerita apa i masak eh. semalam, try buat bubur cha cha. i biasa je buat bubur, tapi bubur cha cha ni first time lah. i beli bubur cha cha yg warna warni tu kat econsave. sikit je, 30sen je uols. terkezut i.


ni namanya bubur cha cha sempoi. my mom ckp letak keladi atau ubi keledek sesuai, tp semua stock takde kat rumah ok. nak beli malas. so i tambah jagung creme dgn sagu instead. sedap wei, especially after dah sejukkan dlm fridge. 

bila buat ni teringat kenangan masa kecik, ibu i buat bubur gunting. ntah camne agaknya. i pun lupa. nanti balik jb i belajar la pulak kan.  dan malam tadi, suddenly ada org dtg, mcm tau-tau je kan, i pun kebetulan buat bubur, so senang hidang bubur jela. hehe.

jemput makan semua...... :)

4 comments:

Intan Norhaida said...

sapo yg dtg????? tepon ibu mlm2...masa tu ke tgh wat bubur ni...nmpak delicious...

Tina Othman said...

wow bubur cha cha

nampak sangat menarik, teror intan masak bubur, kalau saya mmg tak reti masak desert mcm ni hehe

imah said...

Salam

Wah.. bestnye.
Saya x pandai masak bubur cha cha he he he.

shahdiana said...

rajin dia masak bubur cha-cha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...