Sunday, November 4, 2012

movie review: sinister (PG13)


spoiler alert. 

i tengok filem sinister. tengok pun sebab dekat twitter ada few ckp seram gila filem sinister ni. i pun check rate filem ni kat rottentomatoes dgn imdb, both tinggi. so dengan yakin dan confidentnya, i check trailer dan decide utk tgk, wpun hubs taknak. sibuk hubs nak tgk skyfall. i bukan apa, suka je filem james bond tp masalahnya daniel craig tu tak handsome langsung. tak selera langsung nak tengok, tlglah tukar james bond baru. tetiba.


nah tgk trailernya dulu. 


so my personal review
1. langsung tiada apa yg menakutkan, hanya few scenes yg boleh buat terkejut-terkejut, but in my case, i lebih terkejut dgn suara chinese kat belakang yg jerit kuat dari hantu kat screen. LOL
2. the whole great idea was there but jalan cerita agak slow, few times i fell asleep. sampai i ckp dlm hati 'eh, aku ni dah kenapa, tgk cerita hantu pun boleh tertidur' LOL again.
3. byk scenes yg tak perlu kot, mcm the things that happened to trevor, the fights between the parents etc.
4. but all the scenes yg dlm video tu mmg menarik dan scary. 
5. cara die tunjuk family2 tu kene bunuh mmg boleh kata agak scary kot. 
6. hubs conclude the movie as 'the many ways to murder people'. HAHAHA.
6. but above all, I HATE THE ENDING!!!!!! but not gonna tell what was the ending. 

apapun, filem ni not bad la, a bit boring but still it's not impossible la kalau some of u suke sgt filem ni. but to me, no way i'm watching this movie again. so, if u really wanna watch sinister, go with low expectation and maybe u get out from the cinema with satisfaction, gituuuu.

sorry for the spoiler guys. if only twilight final already in cinema, then i dont have to waste rm28 for this movie.... akhir kata buat suami, maafkan sy sbb ajak u tgk filem mengarut ni. haha, next movie, your choice hubs. i pasrah. haha.

oh ya, by the way, ethan hawke adalah hero merangkap the father in this story. but he's old already, not good enough too be the main attraction. gitu. 

bye.

3 comments:

Intan Norhaida said...

bile twilight final kuar???? x sabo nk tgk..ni sume penangan ko le.... tgk tajuk cam best sinister ni....baru nk suh ami download..so cancel....

intan izani said...

ayong,
some ppl truly find this movie scary shit. so you maybe one of them.

cha said...

kawan2 i ramai ckp cite ni slow and boring and mcm biasa kitorg akan donwload je nanti haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...