Wednesday, December 26, 2012

i-city shah alam


this was last weekend. finally jejak jugak kaki ke sini. ingatkan mcm sakit jiwa gila sbb congested and all, tapi ok je i rasa. takdelah sesak melampau, but mmglah nak cari parking kene ada patience level yg tiggi sikit. hehe. btw, parking fee is rm10.

 view before entering i-city. malam-malam lagi indah dgn lampu. masa ni around pukul 6pm macam tu.


 sunset.


 lampu baru on masa ni. super nice!!

 right before entering snowalk.

 rm35 per adult. kids rm20. jacket included. ada benda-benda lain mcm boots, glove etc u guys boleh sewa. tp kitorang mmg tak sewa apa pun. just pakai stokin sendiri. ingat tu. bila nak masuk sini, mesti bawak stokin, kalau tak, kejung kaki. and kalau boleh pakai kasut bertutup dan tapak tak licin, takut terlentang jela. hehe.

 masa mula2 masuk, siap cakap, taklah sejuk sgt, ok je. tapi after 20mins enter and pas main ice slide tu, pergh gigil2 kejung. gigi pun rasa nak beku. hehe. betul tak tipu.





 yg tak bestnya, tempat ni kecik sgt. i tot macam besar gila sampai tak larat explore or something. tp takpelah, pengalaman merasa tempat salji yg belum pernah pergi. seronok jugak i rasa.


 sampai keluar2 air hidung, haha,sejuk sgt. gambar kitorang main gelongsor mmg takdelah kan. tiga-tiga main serentak, parents i pulak dah laju kedepan. seronok woii meluncur atas salji.


 pas keluar terus panas rasanya. hehe. pemandangan sgt cantik time ni. siap ada org bergangnam style atas stage.

 dinner before went home. @ six point riverside as my bro requested.

yummeh!

ok, tak rugi rasanya pergi sini. dia ada bagi map for the whole i -city area, tapi kami just masuk snowalk aje. tak taulah temapt lain yg dalam map tu dah siap belum. insyaAllah, mungkin next time boleh pergi explore game/place lain pulak.

we had fun, itu yg penting kan :)


1 comment:

cha said...

I pg twice tp masa tu xde pape sgt lg. ni dgrnya nak buat mcm waterworld plak kan. Tp i dgr ramai org komplen psl i city ni mahal sume u. And snowwalk ni i baca ckp ntah pape. Takde salji sume. Just ais je. Tp tgk u xde plak komplen pape

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...