Thursday, December 6, 2012

premium beautiful


bismillah.

 i am helping my friend promote premium beautiful. i pasti ramai dah kot tahu pasal benda ni. mungkin ada yg percaya dan confirm ramai lagi yg sangsi. actually before ni pun i mmg tak minat nak amik tahu, but once kawan i ni cerita pasal benda ni, i rasa berminat gila pulak.

so, i cume briefly cerita kat sini la eh. especially kalau korang mmg minat nak kurus dan nak cantik. dan lebih-lebih lagi sesapa yg belum familiar dgn produk ni.

before tu, i nak bgtau, fiza ni adalah anak buah hanis haizi (in the biz), blogger yg kaya tu. kaya sbb PB ler. hehe.

okay, selain utk boleh bagi body cantik, korset ni byk kelebihan lain. which are;


Sape yang sesuai pakai PB ni?
1) Wanita yang ingin menurunkan berat badan & mendapatkan bentuk badan yg menarik.
2) Ibu2 yang baru melahirkan & yg sedang berpantang (melancarkan susu badan, turut menghilangkan stretch mark & selulit)
3) Bakal2 pengantin yg mahu kelihatan cantik dihari perkahwinan
4) Mereka yg mempunyai masalah sakit pinggang / sakit belakang (lelaki juga boleh pakai)
5) Wanita yg mempunyai masalah keputihan, hormon yg tak seimbang, senggugut, haid tidak teratur & pelbagai masalah kewanitaan.
6) Wanita yg mempunyai masalah utk hamil (Premium Beautiful membantu meningkatkan peluang utk hamil)
7) Wanita yg terlampau kurus (membantu membentuk tubuh menjadi lebih menawan)

Salah satu keistimewaan dan kebaikan Premium Beautiful corset ni sebab ade nya Far infrared ray yang disulam didalam/diantara 32 lapis benang dari material hebat Premium Beautiful corset ni.

Keistimewaan Sinar Infra Merah Jarak Jauh (F.I.R)
  1. Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  2. Meningkatkan kadar metabolisma
  3. Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  4. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  5. Mengeluarkan peluh asid
  6. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  7. Mengekalkan kesegaran badan
  8. Mengurang kan kandungan asid dalam darah
  9. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  10. Tidur dengan lebih nyenyak
  11. Menghilangkan bau badan
  12. Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  13. Membantu membersihkan udara dalam badan
  14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
  15. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  16. Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
fiza wrote: Ini kisah benar ya from One of my client yang memang excited nak pakai Premium Beautiful Corset. Katanya nak sihat dalam dan luar, tapi siapa sangka, within 30 minit FREE TRIAL, dia alami ruam-ruam alahan. Nasib baik pulak client fiza ni amik gambar untuk refer balik pada fiza. Bila di soal-selidik, rupanya client ni mempunyai masalah alahan terhadap ayam. Kesian kan ada orang mengalami masalah macam ni, sampai ayam pun tak boleh nak makan. Tapi jangan la risau, sebab setiap penyakit ada ubat nya.

Hari pertama dia pakai, keluar ruam-ruam di betis. Hari kedua pula di peha, hari seterusnya naik ke badan dan akhir sekali di muka. Tapi tindakbalas tu hanya berlaku dalam masa 1 Minggu sahaja. 

Dia cuba la makan ayam selepas tindakbalas terakhir tu, and keputusannya, memang amazing sebab, once after dia makan ayam, ruam-ruam yang gatal di kelengkang dah tiada. AMAZING kan!!!!

Lepas ni tak perlu takut untuk makan ayam atau bimbang alahan terhadap makanan lagi sebab dengan pemakaian Premium Beautiful Corset ni membolehkan penyakit di kenalpasti dan di cegah ke keadaan yang lebih baik dan selamat.

Bagi fiza la kan, Premium Beautiful Corset ni dah ibarat seperti First Aid Kit plak. Any penyakit boleh di prevent dan detect after 30 minute FREE TRIAL.




errr... i pun tak tahu la okay ke tak letak gmbar ni... but then fiza ni yg suh letak, i letak jela, walaupun....

so, i mmg ada angan-angan nak beli. tak sabar gak rasanya nak try, sbb nak kurus mungkin lebih senang pakai PB ni. fiza ckp boleh bayar secara installment. tapi beli cash lagi senang kan. so, ape salah berkorban utk nak cantik kan, esp yg dah kawin dan body tak berapa nak cantik tu. hehe.

so this is fiza, kawan i since matriks melaka. she's pregnant her 2nd child.

oh ye, kalau korang berminat nak beli, boleh hubungi fiza direct ok.
her blog: http://www.hafizahmohdnor.com/
her number: 012-7929004
atau kalau malu, cer try email tny2 apa yg patut dulu ok: norhafizahmohdnor@gmail.com

so before tu, i nak copy paste pengalaman peribadi fiza ni dgn PB; 

*********

 Macam fiza sendiri pun just nk berkongsi cerita dan pengalaman sendiri melakukan D&C. Setahun yang lalu iaitu 2011, pada Chinese New Year, fiza pergi dapatkan rawatan D&C akibat mengalami keguguran. Masa tu fiza dapat tau fiza pregnant pun sebab period datang lambat. Then g check-up kat clinic and doktor sahkan mengandung tetapi kandungan tak jadi. Hanya tinggal kelongsong sahaja.

Doktor advise utk buat D&C sebab bahaya jika tak di cuci. Masa tu Haridz baru je berumur 1 tahun kot.

Keesokan hari nya, kami suami isteri sepakat utk buat D&C di clinic yang biasa fiza pergi. Bila masuk bilik operation nya, memang nampak ngeri jugak la, tapi fiza gagahkan diri.

Macam kata Doktor Hamid di kenyataan beliau di atas, proses nya x amik masa lama, hanya 2-3 jam sahaja. Then lepas tu tak rasa mcm buat operation pun. But Doktor yang fiza refer tu advise utk berpantang selama 3-4 hari.

Selepas kejadian D&C tu, nothing happend and keadaan berlalu seperti biasa sampai la pada awal tahun 2012, iaitu february 2012, bertemu jodoh dengan Premium Beautiful Corset. Memang tujuan nak pakai corset ni nak prevent segala mcm penyakit since dah mengandung ni macam-macam penyakit leyh singgah di badan kita. So sebulan selepas fiza pakai Premium Beautiful Corset, period pada bulan April 2012 datang selama 1 bulan. Lama kan????? and bukan kata jenis yang stain bagai tu, ini memang sebulan straight perlu pakai pad and darah nya berketul-ketul.

A month after, period datang lewat and GUESS what!!! I'm preggy for the third time. Alhamdulillah, memang panjang jodoh ngn Premium Beautiful Corset ni. Tapi bila doktor tanya, bila tarikh akhir U period? haaaa...itu soalan cepu emas sebab me myself and husband x dapat jawab soalan sedemikian.

Tapi skang ni zaman moden dan canggeh, mesin scan tu leyh detect kan expected due date utk deliver baby kan. So no worries. Alhamdulillah, memang kata rezeki Allah nk beri kan....

Cuba la bayangkan, if fiza x pakai Corset PB ni, apa akan jadi pada darah yang keluar selama sebulan tu jika masih di simpan rapi di dalam sistem badan fiza ni?? kemungkinan besar, kanser rahim, gangguan terhadap sistem pembiakan, dinding rahim makin menebal etc lagi.

Tu yang lepas nmpak kesan pada diri sendiri, berani nk buat biznes sebab nampak korset ni sangat bagus utk kesihatan. Apa salah nya kita berkongsi kebaikan dengan orang lain kan? dapat juga pahala membantu sesiapa yang sedang memerlukan.

Alhamdulillah, dalam kata tengah pregnant, perjalanan biznes pun menampakkan hasil. Anak punca saluran rezeki kita bertambah kan.

So for those yang pernah melakukan D&C, jangan rasa selesa selepas melakukan operation D&C sebab anda tidak tahu perjalanan dan gerak kerja dalam badan anda. Ambil langkah berjaga-jaga to prevent and detect disease from wearing Premium Beautiful Corset. 


**********

so jgn malu2, kalau nak cantik kene usaha dan berkorban sikit, just call her, and fiza akan fitting u punye PB. free fitting, free trying. fiza ni baik dan peramah orangnya, tak perlu malu2 pun. :)

contact her now okay! 012-7929004 or norhafizahmohdnor@gmail.com

or you can read her blog to get to know her first, feel free to click here. http://www.hafizahmohdnor.com/

i sgt teruja nak beli, korang???

2 comments:

Intan Norhaida said...

ayong percaya...my friend pakai n it really works!!! body shaping n reducing the weight....cuma bab harga je mahal sket..heheh

norhafizah mohd nor said...

kak Intan Norhaida, u can pay thru installment..dont worry...got special price this December 2012..lagi2 utk akak dan intan...hehehe...adik akak sgt baik hati...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...