Monday, January 30, 2012

pandangan saya tentang AJL 26.

my personal opinions on last nite AJL26.

1. bagi i, host berdua tu not bad lah. boleh tahan lawak sikit2, jadilah, sbb bukan kita nak lawak kaw-kaw utk ajl kan. lainlah anugerah mcm abp ke aim ke. tapi next year, can you guys stop that joke on broken english? so lame. 
2. tema air konon, mana airnye??? cakap mcm hebat sgt tema air, yg air cuma part pistol air tu je kot. kan.
3. opening song dari jamal abdillah mmg gave me goosebump. best. the other two, awie and shila majid just average jelah, not bad anyway.
4. projek pistol nyanyi not bad, tp budiey dkt twitter cakap 'persembahan biasa sgt, out' right after they performed.
5. atilia dgn monoloque nyayi failed, like seriously. lagu cute tapi atilia mcm out of breath. tp still suke tgk loque joget, funny kan?
6. yuna both songs i like, esp penakut. wished she could at least grab one award, best performance at least, but sadly no. aiyah won it instead. but alyah, she was gorgeous last nite. love the hair!
7. Faizal tahir as usual, energetic as ever. tema api betul2 berlawan dgn tema air. hehe. bak kata org2 kat twitter, faizal mendahului tahun, let's see whether fire is the theme for next year or not. :)
8. dan sg. lui is my favorite of the night!! the music arrangement was genius. too bad aizat didnt won anything. pelik sgt. T___T. i think aizat punye the whole performance way better than alyah. and the sand art was purely genuine idea. why why?
9. the worst performance of the nite none other than najwa latif. sorry dik, but you're not perform it for your school teachers. that balloons surely were emmm. nevermind. but kudos for being the youngest singer performed in ajl in history. wow.
10.  3 suara not bad la, but i never a fan to that song, but i understood why ppl like that song, so when they won i was like.. ok, got it, it was as expected.
11. kalau berpacaran mcm hambar sgt. i'm a fan of altimet, tp last nite, rapping die tak berapa jadi kot. and ana raffali, wassup dgn mekap yg pelik tu. die lagi cantik kalau mekap nipis. 

anyway, hafiz menang. tahniah la hafiz, for being the simplest and yet you won. tapi die nyanyi wholeheartedly, i mean some people even in tears and hermantino is funny, sampai ke akhir he still in character. lawak kot.

ok lah, bye!

Thursday, January 26, 2012

cuti CNY 2012


hai blog. lama tak update, baru balik dari kelate selasa tu.so ini antara gambar2 masa kat kelate tu. sikit je pun. hehe.

 breakfast kat genting sempah, ni masa otw balik kelantan.

 mak mertua hidang laksam. tak sah balik kelate tak makan ni. tak lah suke sgt, tp boleh terima jugak sbb ada sambal tu. hehe.

 pulut pagi namanya, kata mil.


 ke tesco shopping kain. shopping la sgt, beli 2 pasang je pun. satu utk mil, satu utk my mom. i beralah, tak beli ape pun. takpe, kat jln tar nun lagi melambak. haha.



 mi celup yg tak best langsung. hanyir bakso die tu. 

 ni otw balik kl. singgah lunch.

 serabainye saya. o_O

unexpectedly, jln clear sgt sampai la ke kl. cepat je sampai.. weeee. 


ok, bye for now!

Thursday, January 19, 2012

review filem ombak rindu


pagi tadi baca review kak liza tentang filem ombak rindu, now i pun nak buat review jugak. mmg lambat, tp since semua org tahu pasal filem ni, ape salahnye i bagi i punye pandangan pulak.



1. dari awal citer, i rasa eh, best jugak citer. sbb tibe-tibe macam boleh terima maya karin. tapi kalaulah izzah tu dibawa watak oleh fazura, neelofa mesti lagi best kot.
2. masa awal2 rasa best dgr lagu tu sampai ending, tapi lama-lama jemu pulak, dok ulang soundtrack yg sama, cume part adira nyanyi tu best la bagi i.
3. mungkin yg buat best citer ni sbb aaron aziz, kalau bukan dia, agaknye tak selera terus tgk. contoh amik farid kamil, langsung tak tgk.
4. yg adegan ranjang tu, tak perlu la kot, geli geleman aku tgk. kita faham kalau tak payah tunjuk., perlu ke nak berkemban semua tu. rimas tau, rimas!
5. why lisa surihani mcm seksi dlm filem ni? sbb die cakap die dah tak seksi dah skrg, pakai baju nmpak shoulder semua. tp mungkin, dah lama shooting kot. positive thinking.
6. spt biasa azizah mahzan mulut bercakap nak over, tp takpelah, masih acceptable.
7. dlm citer ni aaron aziz peluk maya, lisa dgn julia. i siap kira tau. haha. untunglah aaron..... :))
8. bak kata kak liza, mmg tak menitis air mata tgk citer ni, unlike others yg cakap sedih2, i cume rasa part sedih bila izzah terpaksa relakan suami bersama dgn mila. tp itupun feel tak sampai.
9. bila dah tibe scene driver tu ckp die ayah sebenar haris, terus i lajukan. bg i dah mengarut dah tu. mcm tibe2 je. langsung tak feeling. 
10. overall, overrated kot. tp not that bad la, dan i faham jugak kalau ada yg dok suke sgt flm ni.
11. dan kalaulah tudung izzah lawa2 sikit, lagi selera kot i tgk. cer comel sikit, ni tudung serupa budak tadika.
12.  saya pun pernah baca novel die, tapi tak ingat dah. ingat gitu2 je. 
ha, skrg filem bujang telajak tayang kat wayang? korang taknak tgk? mesti best. ok yes, i'm being sarcastic. :)

Wednesday, January 18, 2012

lunch @ restoran abdullah chan


weekend haritu hubs ajak lunch chinese food di Restoran Abdullah Chan. Di area rumah i ni, ada satu cawangan. tutup hari ahad, so kami pergi masa sabtu. makin canggih sbb now dah ada aircond, tp utk smokers still ada open space kat luar .

 prince charming saya dunia akhirat.


 dim sum ayam. 

 limau asam boi yang kemain masam lagi.

 nasi goreng ikan masin yg sedap 

asal dtg sini, order nasi goreng kam heong, takde variety betul i ni,. ni pun banyak, makan sikit, yg lain tapau.

masa tengah makan tu, tetibe, ada sorang mamat tu kerusi yang die duduk patah. sian dia jatuh terduduk, malu satu hal. mungkin sbb die berat dan kerusi plastik tu tak dpt menampung. harap2 kedai ni alert, pasni tukar kerusi yg tahan sikit. malau satu, sakit satu. sian mamat tu. 

ok lah, nnti2 i update lagi, bye.

Monday, January 16, 2012

meh beli telekung dan kain sulam bandung



dah beli baju untuk raya tahun ni?

ok, hari ni i nak buat entri khas untuk blog makcik i. makcik i ni ada buat bisnes jual telekung dgn kain sulam dari bandung. yes, asli dari bandung, dibeli di bandung. bukan tipu punye. she actually started dgn her friends thru fb, now bila orang dah berminat, my aunt nak luaskan bisnes ke blog pulak pada org ramai.

if u girls, tercari-cari telekung yang super duper lawa sulamannya, boleh take a look kat blog makcik i ni. gerenti korang terpikat. harga range dari rm60 hingga rm210. serious mmg cantik. according to my aunt's friends, harga yg makcik i jual ni, murah tau. ish, mmg cantik giler la.

ok, here's some sneak peak.



bukan nak menunjuk-nunjuk dgn orang, tapi mengadap Allah pun kita nak gorgeous2 kan?



...and so much more dalam blog: http://shuaidablogspotcom.blogspot.com/
(link blog mmg begitu, saje je makcik double2 gitu hehe)

boleh lah start beli untuk the upcoming raya tahun ni, ape salah bergaya dgn kain dan telekung baru pulak kan. :))

oh ye, btw, kalau nak cara lagi mudah mendekati makcik i, boleh pergi ke fb : Junaidah
makcik i seorang yg peramah dan sila la tanya2 pasal kain sulaman ni ye. kat situ lagi byk full pictures utk semua produk. TQ!

selamat menjamu mata!!

Thursday, January 12, 2012

keluh keluh keluh


bila hujan, kau keluh
bila panas, kau keluh.

bila sorang, kau keluh.
bila ramai, kau keluh.

bila lapar, kau keluh,
bila kenyang, kau keluh.

baju tak kering, kata kau masa hujan.
panas berpeluh-peluh, kata kau masa tak hujan.

sunyi, kata kau bila sorang.
menyemak kata kau bila beramai-ramai.

tak tahan, kata kau masa lapar.
susah nak kurus, kata kau bila kenyang.

ahhh
bila agaknya kita nak berhenti mengeluh.

6.15 pagi


mmg setiap hari pukul 6.15
jam berdering
lebih tepat handphone berbunyi

sebab dah set isnin samapi ahad
pukul 6.15 wajib bangun
alamat takde jam
tak bangun pulak
subuh entah kemana
kerja entah kemana

kalau malam tido nyenyak
bangun 6.15 mmg heaven
badan fresh, energetic

tapi kalau malam tidur terganggu
alamat bangun nak ke toilet
sambil mata pejam
siap2 solat pun tertido.
eh.

mana tak nya tgh tido
jiran test moto
prang prang prang malam2
terus melompat dari katil

takut apa berlaku
kena juga tengok
mana tahu ada rompakan atau apa
rupanya sekadar jiran yg sokmo jadi mekanik.

tapi redha jela
kalau ikut hangin satu badan
tapi nama pun jiran
dalam tak suke2
tetap bersebelahan.

ada sorang dua yg kami respect
sbb mereka pun respect kami
selalu berbual2 dgn hubs
dan jaga rumah time cuti. 

so, kalau jumpe
sengih, walau dalam hati
nak aje cakap
kau kacau aku lagi siap kau

setiap pagi pukul 6.15
kadang2 bangun lagi awal
sbb tido awal
atau bangun awal nak buat nasi lemak
nasi lemak rumit sikit dari sarapan lain
sbb tu 5.30 dah bangun.

hari2 mmg confirm bangun jam 6.15
sbb dah biasa
deringan loceng pun dah dalam kepala
kalau bukan saya capai, hubs yg capai handphone
tapi kalau hubs capai, snooze memanjang.

itulah kisah 6.15.
setiap hari pun bermula 6.15.
kalau hujung minggu 6.15 untuk solat saje, lepas tu sambung tido lena........

:)


Wednesday, January 11, 2012

merapu 1


hari-hari nak update blog,
tapi tak tahu nak update apa.

buka tutup buka tutup,
akhirnye save dlm draft.

tgk visitor semakin kurang,
tapi masih ramai yg bertandang.

bukan dah tak sudi nak bercerita,
tapi tak tahu bagaimana nak mula.

kalau ada yg bertanya
rutin harian sama saja.

hari-hari jaga suami,
sbb anak belum ada lagi.

kalau ada ingat dekat saya,
meh follow twitter saya.

hari-hari saya update,
tp twitter saje yang berupdate.

sbb dah terbiasa update dgn gambar,
takde gmbar, takde idea.

nanti-nanti sy smbung lagi,
tunggu saya merapu kat sini.


bye!!!

Friday, January 6, 2012

makan McD's prosperity burger



Dari past few weeks nak makan McD's prosperity. ni antara ape yg i tweeted pasal nak makan Mcd's prosperity.



finally, rabu baru ni, dpt makan jugak. saje teringin nak makan. dah dua tahun lebih kot tak makan. tapi sbb campur sos, rasanye pedas melampau. tak tahan betul.





after half eaten, cannot go on dah. hubs yg kene habiskan. pedassssss!

sundae cornetto

okbai! :)

Wednesday, January 4, 2012

memori jalan-jalan 2011


rasa dah lama sgt tak update blog ni. dgn internet yg macam siput, dgn takde idea, mmg malas benar nak update. 

life spt biasa, dah masuk 2012 dah pun. amacam, seram tak? cepat je masa berlalu. org kata tahun ni tahun berakhirnye dunia, menurut mat2 salleh di luar sana. let's hope tidak. moga dipanjangkan umur kita dan dunia kita ni. 

tahun ni, ingat nak berjalan2. nak pusing seluruh malaysia. ewah.  i wish i can travel abroad, but probably not this year kot. penuhkan tabung dulu ye kawan2. :)

here's some recap of my sightseeing during 2011, not the expensive ones but meaningful though.

zoo negara: January 2011

 Aquaria: January 2011

 Petrosains: May 2011

 Port Dickson (Bayu Beach Resort): October 2011

 Gambang Waterpark: November 2011

meh kita cuti2 malaysia semua.

hope u considered this as an update..LOL. kbai!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...